CSAT a stabilit actualizarea cadrului legal privind prevenirea și combaterea terorismului

| 10 dec, 16:10

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, joi, Strategia de Informații 2015-2019 a SRI și a stabilit următoarele etape de actualizare a cadrului legal privind prevenirea și combaterea terorismului, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Strategia de Informații stabilește misiunile și direcțiile de acțiune ale SRI, prin asigurarea implementării Strategiei Naționale de Apărare a Țării, în acord cu evoluțiile mediului de securitate.

În același context, membrii Consiliului au stabilit următoarele etape de actualizare a cadrului legal privind prevenirea și combaterea terorismului pentru a permite adaptarea capabilităților naționale la noile tipuri și niveluri de amenințare teroristă, precum și racordarea la reglementările europene și internaționale în materie.

Citeşte şi: CSAT a adoptat un Ghid al Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 - 2019

Tot în această ședință, Consiliul a analizat și avizat propunerile de buget pentru anul 2016 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

În finalul ședinței, membrii CSAT au aprobat Programul de activitate al Consiliului pentru anul 2016, document necesar realizării obiectivului constituțional al instituției, de organizare și coordonare unitară a activităților care privesc securitatea națională.

Pe lângă membrii de drept ai CSAT, au mai participat în calitate de invitați directorul STS, Marcel Opriș, și directorul SPP, Lucian Pahonțu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ