CSAT: Interesul României este includerea Balcanilor de Vest într-o viziune care să-i potenţeze relevanţa strategică

| 15 mar, 17:21

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a analizat, marţi, impactul evoluţiilor din Balcanii de Vest, pe fondul riscurilor de securitate actuale asupra politicii externe şi securităţii României.

"Interesul prioritar al ţării noastre vizează includerea arealului Balcanilor de Vest într-o viziune de ansamblu asupra Europei de Est care să potenţeze relevanţa strategică a României, la intersecţia spaţiilor carpatic, dunărean, balcanic şi pontic", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis după şedinţa CSAT. 

De asemenea, perspectivele evoluţiei situaţiei politice din Republica Moldova au reprezentat un alt punct analizat în cadrul şedinţei CSAT, context în care s-a desprins ideea că se impune aplicarea credibilă şi sustenabilă a unui program de reforme care să susţină această ţară pe termen mediu şi lung, atât în planul evoluţiilor interne, cât şi în cel al relaţiei cu România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 01:06
nea gogu
limbaj de lemb
Mi as pullla in limba voastra de lemn ceausista !! Nu ati evoluat deloc dupa 89 ba panaramelor !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ