Cseke Attila anunţă că a semnat încă 19 contracte de finanţare pentru construcţia de creşe, prin PNRR

| 23 sep, 20:27

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, anunţă vineri că a semnat 19 noi contracte de finanţare, din fonduri europene, pentru construcţia unor creşe moderne şi sustenabile, care se adaugă celor 64 de creşe ale căror contracte au fost semnate de la începutul acestei luni.

 

"Acestea se alătură celor 64 de creşe ale căror contracte au fost semnate de la începutul acestei luni, cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a precizat ministrul.
După cum este cunoscut, în total, prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanţează construcţia a 124 de creşe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creşele de stat. Finanţarea construcţiei este acordată integral din fonduri europene şi vizează inclusiv racordarea la utilităţi, iar autoritatea locală pune la dispoziţie doar terenul.
Cele 19 creşe finanţate din PNRR vor fi construite în Craiova (două creşe mari, pentru 110 copii), Săcele, Hărman - Braşov, Simeria, Câmpulung Muscel, Dărmăneşti – Bacău, Moldova Nouă, Dorohoi (creşe medii pentru 70 de copii), Murfatlar, Isaccea, Techirghiol, Lupeni, Blaj, Geoagiu, Pătârlagele, Dumbrăveni – Vrancea, Vlăhiţa – Harghita şi Abrud (creşe mici pentru 40 de copii).
Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprii, cabinet medical, spaţii administrative şi spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Creşele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic.
În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un program ambiţios de construire de creşe noi, prin care va spori semnificativ locurile din creşele de stat. Finanţarea este asigurată în proporţie de 100% pentru aceste investiţii, din fonduri guvernamentale şi europene.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ