CSM amână decizia după cercetarea disciplinară a lui Kovesi

| 20 iun, 13:51

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, decizia în cazul acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în urma refuzului de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009.

Laurei Codruta Kovesi i se reproseaza ca a ingnorat chemarile la audierile de la comisia parlamentara de ancheta referitoare la alegerile din 2009. Recent, Kovesi a fost gasita nevinovata intr o alta cercetare disciplinara a CSM.

Pe 13 iunie, CSM a amânat pronunţarea pentru 20 iunie a deciziei față de neprezentarea șefei DNA la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Kovesi este acuzată că a încălcat statutul magistraţilor după refuzul de a se prezenta la Comisia parlamentară pentru anchetarea Alegerilor prezidențiale din 2009.

Șefa DNA a refuzat de patru ori pe parcursul anului trecut să se prezinte în fața Comisiei oferind de fiecare dată explicația că nu deține informații sau documente necesare clarificării „împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ