CSM Bucureşti a câştigat LIGA CAMPIONILOR la handbal feminim. Preşedintele FRH: E un rezultat imens

| 09 mai, 08:47

CSM Bucureşti a învins, scor 29-26, după prelungiri şi executarea aruncărilor de la şapte metri, pe ETO Gyor, în finala turneului Final Four de la Budapesta şi a câştigat trofeul Ligii Campionilor, chiar în sezonul de debut. Suedeza Isabelle Gullden a primit titlul de golgheteră a competiţiei.

Aurelia Brădeanu, CSM Bucureşti: Mergeam spre linia de 7 metri şi simţeam că mi se face rău

CSM Bucureşti a câştigat, duminică, scor 29-26, după prelungiri şi lovituri de la şapte metri, finala Ligii Campionilor şi aduce primul trofeu din noul format în România, la prima participare, iar Iulia Curea a declarat, la final, că simţea cum i se face rău când a trebuit să execute de la 7 metri.

”Sunt atât de fericită, nu pot să mă exprim. Atât de mult mi-am dorit lucrul acesta, să câştig Liga Campionilor! Sincer, nu mai speram la un moment dat. Uşor-uşor, echipa a început să meargă şi am început să cred în acest lucru. Tot meciul am crezut că putem câştiga Liga Campionilor, ştiam că va fi ziua noastră”, au fost primele cuvinte rostite de Aurelia Brădeanu.

Istoria handbalului românesc o va reţine pe Aurelia Brădeanu: a fost handbalista care a închis practic tabela la 29-26 cu Gyor. ”Mă duceam spre linia de 7 metri şi simţeam că mi se face rău de emoţii. Dar am spus, indiferent ce se întâmplă, mă duc şi dau cât pot de tare, nu mă uit la poartă. Mi-am stabilit o parte anume a porţii unde să trag, în partea dreapta a portarului pot să dau mult mai tare decât în stânga. Şi asta am făcut!”, a rememorat momentul culminant al finalei.

Ce a urmat? ”Am izbucnit în plâns de fericire pentru că am câştigat Liga Campionilor, după atâţia ani de muncă. Cred că au meritat şi acele finale pierdute pentru că aceasta este cea mai importantă”, a concluzionat Brădeanu. Acum, este cu adevărat o sportivă împlinită.

Iulia Curea, CSM Bucureşti: Spiritul de luptă ne-a făcut mai norocoase

CSM Bucureşti a câştigat, duminică, scor 29-26, după prelungiri şi lovituri de la şapte metri, finala Ligii Campionilor şi aduce primul trofeu din noul format în România, la prima participare, iar Iulia Curea a declara, la final, că spiritul de luptă le-a făcut mai norocoase.

După un meci senzaţional în semifinale, fetele lui Kim Rasmunssen au ieşit învingătoare dintr-un ultim act dramatic, cu Gyor, pe care l-au tranşat în urma loviturilor de la şapte metri. Iulia Curea a vorbit la câteva minute după succesul istoric şi a declarat că suportul fanilor români a contat enorm în meciul cu Gyor.

"Încă nu realizez, e magnific tot ce s-a întâmplat, încă nu-mi vine să cred. Pot spune că doar spiritul de luptă ne-a făcut mai norocoase decât ele. Echipa a contat. Sincer vorbind, nici nu cred că am auzit suporterii maghiari. Doar pe românii noştri. Şi pentru ei am câştigat acest trofeu", a spus Curea la Digi Sport.

Kim Rasmussen, antrenor CSM Bucureşti: Am ales să mă relaxez şi am vrut să le transmit asta fetelor

CSM Bucureşti a cucerit trofeul Ligii Campionilor, după finala cu Gyor, iar antrenorul danez Kim Rasmussen a declarat că nu mai avea emoţii în momentul când meciul a intrat în prelungiri şi era sigur că echipa sa va câştiga meciul.

În sala Papp Laszlo din Budapesta, fetele lui Rasmussen au avut nevoie de două reprize de prelungiri şi lovituri de la şapte metri pentru a câştiga un meci dramatic. Tehnicianul echipei CSM Bucureşti spune că s-a relaxat în cel mai tensionat moment al finalei şi că le-a transmis şi jucătoarelor sale aceeaşi senzaţie, iar tactica a mers din plin. Totodată, Rasmussen nu ştie dacă va continua şi din sezonul viitor pe banca echipei din Capitală.

"Sunt foarte relaxat. Mă bucur de acest moment, am vrut să câştigăm. În prelungiri deja eram câştigătoare. Am ales să mă relaxez şi am vrut să le transmit asta fetelor. Să se bucure de acest moment. E greu de crezut ce am realizat în acest sezon. Să câştigăm aici la Budapesta este ceva excepţional. Fanii noştri au fost fanstastici. Nu mă gândesc la astfel de lucruri deocamdată. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine. A fost un sezon extraordinar şi cu naţionala Poloniei şi cu CSM-ul. Acum ne vom bucura. Încerc în anumite momente să le ajut pe fete cât de mult pot de fiecare dată când au nevoie de mine. Nu am niciun secret, nu am nicio idee, trebuie să întrebaţi pe altcineva", a spus Rasmussen la Dolce Sport.

Oana Manea, CSM Bucureşti: Cred că toată România este bucuroasă. Este ceva extraordinar

Pivotul echipei CSM Bucureşti, Oana Manea, a fost extrem de fericită după finala Ligii Campionilor, câştigată după o finală cu Gyor, la Budapesta, iar handbalista consideră că este o performanţă deosebită să cucereşti acest trofeu la sezonul de debut în cea mai importantă competiţie intercluburi.

"Înainte de meci simţeam că nu pot să respir, dar am trecut peste. Să aduci cupa la Bucureşti este ceva extraordinar. Alţii s-au chinuit ani de zile, iar noi într-un singur an am reuşit. Aşteptăm să vină cât mai multă lume, toată România cred că este bucuroasă pentru ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă a fost vreodată trofeul Ligii în România. Nu mă gândeam că putem câştiga. Alte echipe s-au chinuit, noi din primul an am reuşit. Este ceva extraordinar! Am format o echipă, n-am mai fost valori individuale, iar acest lucru s-a văzut", a declarat Oana Manea, pentru DolceSport.

Alexandru Dedu, preşedinte FRH: E un rezultat imens, este fantastic

CSM Bucureşti a câştigat, duminică, scor 29-26, după prelungiri şi lovituri de la şapte metri, finala Ligii Campionilor şi aduce primul trofeu din noul format în România, la prima participare, iar preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat, la finalul meciului, că rezultatul obţinut este imens.

După un meci senzaţional în semifinale, fetele lui Kim Rasmunssen au ieşit învingătoare dintr-un ultim act dramatic, cu Gyor, pe care l-au tranşat în urma loviturilor de la şapte metri. Imediat după finalul partidei, Alexandru Dedu, şeful FRH, a vorbit despre performanţa extraordinară reuşită de "tigroaice".

"Este o confirmare a faptului că dacă un colectiv vrea să facă sport şi e finanţat şi coerent se întâmplă lucruri de genul ăsta. Sper să fie un mesaj pentru cei care pot lua atitudine şi să finanţăm sportul corect, fără interpretări. E un rezultat imens, este fantastic! Iată că handbalul românesc feminin leagă nişte rezultate, încântă România şi sper că acest sezon fantastic să fie continuat şi la Olimpiadă.

Sper din suflet să conştientizeze ce au făcut. Sunt între ele fete care au câştigat deja Liga Campionilor, sunt fete care au câştigat medalii la Campionate Mondiale sau Europene. Să nu uităm că se bucură astăzi şi mâine, apoi se pregătesc pentru final four-ul din România, apoi merg la echipele naţionale pentru a se pregăti pentru Olimpiadă", a spus Dedu la Digi Sport.

Gyor a început mai bine finala Ligii Campionilor, disputată în sala Papp Laszlo din Budapesta şi a condus cu două goluri, în minutul 18, moment în care antrenorul lui CSM Bucureşti, Kim Rasmussen, a cerut time-out. Jocul campioanei României a fost mult mai eficient pe fază ofensivă şi la pauză, CSM Bucureşti a intrat cu un avantaj de un gol, 13-12.

Partea a doua a jocului a avut parte de multe răsturnări de situaţie. CSM Bucureşti s-a desprins la două goluri, 14-12 şi a avut şansa să ajungă la trei goluri diferenţă, însă Cristina Vărzaru a ratat. Gyor a revenit în meci, cu trei goluri consecutive şi a trecut în avantaj. Până la final, meciul a fost extrem de echilibrat şi niciuna dintre echipe nu a reuşit desprinderea. Formaţia maghiară a înscris cu 30 de secunde înainte de final, prin Anita Gorbicz, însă CSM a restabilit egalitatea prin Linnea Torstensson şi s-a terminat 22-22.

În prelungiri, Gyor a jucat mai bine în prima repriză de cinci minute şi a condus cu 24-23. CSM Bucureşti n-a cedat, iar finalul părţii secunde a fost la fel de tensionat. Campioana României a beneficiat de o aruncare de la 7 metri în ultimele, iar Isabelle Gullden a înscris pentru 25-25, iar finala s-a decis la loviturile de departajare. Brazilianca Mayssa Pessoa a făcut diferenţă, parând două aruncări de la 7 metri, iar CSM Bucureşti s-a impus cu 4-1 şi în final, cu 29-26. Golul decisiv a fost marcat de Aurelia Brădeanu.

Isabelle Gullden a reuşit un meci de excepţie, cu 14 goluri marcate. Totodată, handbalista suedeză a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate în acest sezon.

CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, la sezonul de debut în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. CSM Bucureşti este a treia echipă din România care cucereşte acest trofeu, primul în actualul format, după Şiinţa Bucureşti (1960-1961) şi Rapid Bucureşti (1963-1964).

CSM Bucureşti: Pessoa, Grubisic, Iordache - portari; Gullden 15, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.

ETO Gyor: Grimsbo, Kiss - portari; Knedlikova 1, Alstad, Loke 8, Hudak, Harsfalvi, Gorbicz 1, Kovacsics 3, Sulland 3, Lakatos, Amorim 5, Orban, Groot 4, Broch 1, Toth. Antrenor: Ambros Martin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ