CSM: Judecătoarea Gabriela Baltag a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic

| 16 feb, 19:19

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marți, că judecătoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamț, care este și președinte al Asociației Magistraților din România (AMR), a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, transmite Agerpres.

Gabriela Baltag a încălcat prevederea conform căreia "judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a colegilor lor", potrivit unui comunicat al CSM.

Conform aceleiași surse, hotărârea Secției pentru judecători a CSM poate fi atacată cu contestație la Plenul Consiliului în termen de cinci zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție în termen de 15 zile.

"Conform dispozițiilor (...) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secției pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic rămasă irevocabilă se depune la dosarul profesional al magistratului", se mai precizează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ