CTP, atac dur la adresa lui Mihai Şora

| 08 mar, 10:10

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a atacat dur pe filosoful Mihai Şora, după ce acesta a afirmat că un post TV ar trebui "să dispară" pentru că l-a avut invitat pe Florin Iordache.

Cristian Tudor Popescu l-a atacat violent pe Mihai Şora, în direct la Digi TV, pornind de la mesajul acestuia că "o televiziune care îl invită pe "Altă Întrebare" (Florin Iordache - N.R.) în fața românilor merită să dispară”.

"Sechelele astea de totalitarism, de bolșevism înfiorător... Cum poți să spui lucrul ăsta? - „Merită să dispară!”. Nici nu e cazul, există televiziuni care chiar sunt de propagandă feroce, pe față, fiecare în direcția ei. Putem spune că merită să dispară?”, s-a întrebat, retoric, Cristian Tudor Popescu.

"Pe acest principiu, Financial Times ar merita să dispară. Nu? Domnul Șora să ceară dispariția, să spună și despre Financial Times că merită să dispară din moment ce i-a dat o platformă de exprimare, la cerere, domnului Tudorel Toader. Păi, se poate așa ceva? Cum adică? Sunt vânduți... Sunt vânduți și ăștia..." a continuat editoralistul, în intervenía de la Digi24..

Cristian Tudor Popescu i-a reproşat filosofului Mihai Şora şi anumiţi termeni sau formulări care ar face trimiteri la ideologii totalitare.

"Spune că „merită să dispară” e totuna cu „după faptă și răsplată”, sau „și-a făcut-o cu mâna lui”. De asemenea mai spune domnul Șora că între „merită să” și „trebuie să” este „o diferență ontologică, nu doar (formal) lingvistică. Prin urmare, îi dau și eu un răspuns domnului Mihai Șora, un răspuns ontologic: Să mori tu? Ă? Să mori tu?", a mai comentat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ