CTP: Demisia lui Moga, o lovitură mai puternică pentru Dăncilă decât ar putea da atacurile lui Iohannis, USR și PNL la un loc

| 30 iul, 14:12

Demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, este o lovitură dată autorității premierului Viorica Dăncilă. Mai mult, este o lovitură mai puternică decât ar putea da atacurile politice ale președintelui Klaus Iohannis și opoziției la un loc, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Moga ar fi trebuit să rămână, nu să plece, nu era acuzat de nimic. În cele șase zile de când se află la conducerea ministerului nu avea ce acuze să i se aducă personal în cazul Caracal, cu atât mai puțin în altele. Cum să salvezi prestigiul ministerului, pentru că în raport cu Ministerul de Interne ești blank, nu însemni nimic? E o lovitură dată autorității Vioricăi Dăncilă mai puternică decât i-ar putea da atacurile politice ale lui Klaus Iohannis, USR și PNL la un loc”, a spus gazetarul. „E clar că Moga a dat bir cu fugiții. A găsit în primul rând un dezastru în urma lui Carme Dan. Probabil nu e vorba doar de ce se întâmplă în cazul Caracal, e vorba de 10 august, care se apropie, e vorba de desecretizarea finală a documentelor. S-a întâlnit cu un dezastru dl. Moga și a spus: de ce să decontez eu? Dar aici vine momentul. Ar fi trebuit să fie un soldat credincios al partidului și să rămână în funcție până îl scoate partidul de acolo. Moga i-a spus d-nei Dăncilă: doamnă Viorica, te pup și te iubesc, dar plec, pentru că nu vreau eu să încasez, ceea ce este, în tradiția și obiceiurile PSD, un gest de maximă insubordonare. Pur și simplu, generalului Dăncilă i-a fugit un comandant de batalion de pe front. D-na Dăncilă a fost fragilizată atat în interiorul partidului, cât și în peisajul politic general, cum nu a reușit nimeni până acum din opoziție”, a explicat gazetarul la Digi24.

„Nu e vorba de niciun complot și de nicio aripă. Dl Moga nu e fiștecine, e un baron, e un tip greu care își are feuda lui, la Constanța. Pur și simplu nu a dorit să fie sacrificat. Ce să mai rezolvi acum, dupa convorbirea pe care am văzut-o cu toții: unde ești, mă? În Caracal? Îți trimit eu un echipaj, dar nu mai ocupa linia. După așa ceva, ce poți să mai rezolvi decât refăcând din temelii acest minister și alte organizații, ca STS?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia gazetarului, MAI nu ar putea fi refăcut din temelii de un PSD-ist, pentru că instituția e împânzită cu „pilele, clientela, cu oamenii puși de PSD, în cap cu domnul acela, Buda (Ioan Buda, fostul șef al Poliției române, n.r.), care tocmai a fost dat afară. Toți sunt oamenii PSD, cum să-l reformezi? Dai 3-4 afară, dar ce faci, îi dai pe toți? Ei sunt peste tot și nu sunt puși pe criterii de competență. Să ne aducem aminte de șefii de la Jandarmerie și de toate personajele care s-au oploșit acolo sub Carmen Dan. Cum să reformeze un pesedist MAI? E imposibil”.

Cristian Tudor Popescu spune că Guvernul Dăncilă ar trebui să demisioneze: „Asta ar trebui să vedem. D-na Dăncilă ar trebui să-și depună demisia și să se formeze un nou guvern”.

„Dacă nu demisionează, decontează politic. Firește că pierde și mai mult PSD, pierde și Dăncilă, politic, dar cel mai mult pierd cetățenii acestei țări. Cu fiecare zi în care Guvernul Dăncilă e în funcție, noi toți, cetățenii acestei țări, vom avea de suferit. Și asta contează”, a mai spus gazetarul.

Ministrul de Interne Nicolae Moga a anunțat, marți, că demisionează, după 6 zile de la depunerea jurământului. Decizia a fost luată în contextul crimelor de la Caracal.

„Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a spus Nicolae Moga.

Citiți și:

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ