Cum a ajuns Gabriela Ciot să fie propunerea lui Dăncilă pentru funcția de comisar european

| 02 oct, 11:48

Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul de Externe, este una dintre propunerile de comisar european din partea României, împreună cu Dan Nica. După ultimul telefon dat de Ursula von der Leyen premierului de la București, Gabriela Ciot se pare că are prima șansă în fața lui Nica.

În timpul ședinței CEx, Viorica Dăncilă a fost sunată de Ursula von der Leyen, moment în care Viorica Dăncilă împreună cu Dan Nica și cu un translator s-au retras pentru a discuta cu președintele desemnat al Comisiei Europene.

După ce a revenit în ședința Comitetului Executiv Național, Dăncilă le-a transmis liderilor că Ursula von der Leyen i-a cerut și o propunere de femeie și aceasta ar trebui să fie Gabriela Ciot. „Lui Nica s-a văzut că nu i-a picat bine discuția cu Ursula, cât despre doamna Ciot, puțini sunt cei care o cunosc. A mai existat o discuție despre ea la ședințele trecute, să preia organizația PSD Cluj", susțin surse din partid citate de Digi24.

Gabriela Ciot a fost propulsată în PSD și în politică de Vasile Pușcaș, fost negociator-șef cu UE, Ciot a ajuns ulterior consiliera lui Eugen Teodorovici la Ministerul Fondurilor Europene.

Gabriela Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, instituție în care Vasile Pușcaș a avut o influență majoră. De altfel, ea a intrat în PSD în 2004, când Pușcaș era ministru în cabinetul Adrian Năstase, informează Realitatea TV.

Gabriela Ciot este și directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană" (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations, potrivit CV-ului său oficial de pe site-ul Ministerului de Externe.

În perioada 2014 – 2015 a fost consilier pentru afaceri europene la cabinetul ministerial al lui Eugen Orlando Teodorovici, care ulterior a susținut-o și pentru ocuparea funcției de secretar de stat în Ministerul de Externe.

În iulie 2019, studenții de la UBB au cerut, printr-o petiție adresată decanului Nicolae Păun, verificări formale legate de îndeplinirea de către Gabriela Ciot a obligațiilor privitoare la orele de curs, potrivit Monitorul de Cluj. Studenții au cerut să fie verificat dacă a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București, dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare și cereau explicații cu privire la prezența sa în cadrul universității, în general în weekenduri.

Tag-uri: gabriela ciot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ