Cum a făcut senatorul Niculae Bădălău primele 3 milioane de euro într-un singur mandat

| 28 oct, 2013

Senatorul Niculae Bădălău a dat lovitura încă din primul mandat de parlamentar. El a reușit o lovitură cu un teren agricol pe care l-a cumpărat și pe care a reușit să-l vândă după un an cu 3 milioane de euro.

Senatorul Niculae Bădălău nu a intrat sărac în Parlament. În 2004, când a devenit deputat PSD de Giurgiu, și-a trecut în declarația de avere trei terenuri (agricole și intravilane, care însumau mai puțin de două hectare), două apartamente și două case, parte dobândite, parte moștenite, plus conturi de nici 20.000 de dolari.

Pe timpul mandatului de parlamentar, afacerile i-au mers din ce în ce mai bine, iar declarațiile de avere deveneau tot mai stufoase. Numărul terenurilor deținute sau moștenite în județul Giurgiu a început să crească, conturile bancare s-au înmulțit. Însă Bădălău tot nu intrase în liga mare.

Prima schimbare majoră a avut loc în 2006, când în declarația de avere i-a apărut un teren agricol de 130 de hectare, în comuna Bucșani. După nici un an, în ianuarie 2007, terenul se afla în continuare în declarația de avere, cu o singură mențiune: din teren agricol se transformase în teren intravilan, construibil. În același document, conturile sale bancare declarate erau de 400 de milioane de lei vechi, 20.000 de euro și 20.000 de dolari.

Doar o lună mai târziu, februarie 2007, Niculae Bădălău completează din nou declarație de avere: terenul intravilan de 130 de hectare dispăruse, iar în locul lui apăruse un cont de 3 milioane de euro.

Niculae Bădălău și-a încheiat astfel primul mandat de deputat, cu un cont de 2 milioane de euro și alți 900.000 de euro împrumutați către fiul său Radu, plus celelalte „mărunțișuri” - case, terenuri și conturi mai mici etc.

În mandatul 2008-2012, Niculae Bădălău nu a intrat în Parlament, pentru ca în 2012 să devină senator PSD de Giurgiu. În declarația de avere îi apar aceleași terenuri mici în Giurgiu, plus un teren intravilan de aproape 3.000 de metri pătrați în sectorul 1, București. Clădirile și bijuteriile aflate în proprietate sunt cam aceleași, plus un SUV de la Mercedes, pe care a dat 50.000 de euro. Conturile bancare s-au evaporat însă: din cele 2 milioane de euro depuși pe numele său, nu se mai adună nici 30.000 de euro, iar din împrumuturile de 900.000 de euro a rămas de recuperat o datorie de mai puțin de 50.000 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ