Cum arată PRIMA maşină de spălat rufe. Nu seamănă deloc cu cea de astăzi

| 29 mar, 2014

Astăzi nu mai este de conceput o casă fără maşină de spălat, însă această invenţie este foarte recentă, raportat la scara istoriei.

Prima maşină de spălat rotativă a fost construită de americanul Hamilton Smith, în anul 1858. Străbunica maşinilor de spălat de astăzi arăta ca un butoiaş cu picioare, deasupra căruia erau doi tamburi prin care venea rufa în apa din butoiaş.

Acţionarea maşinii era manuală, printr-o roată asemeni celor de la fântâni. Prima maşină de spălat electrică a fost patentată în 1910, de către Alva John Fisher, iar dezvoltarea domeniului a fost rapidă, astfel că în 1926 s-au vândut în SUA 913.000 de bucăţi.

De atunci, maşinile de spălat au devenit din ce în ce mai complexe, iar în anul 2008, cercetătorii de la Universitatea din Leeds au conceput un model de maşină de spălat care foloseşte doar 300 de mililitri de apă la o singură spălare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 2014
ziarist
prostie
esti o proasta...ziarista absolventa de Spiru Haret. Inafara de a copia alte "articolole" mai sti ceva?
29 mar, 2014
Thomas
Documentare
Aoleeu! Mai, fata, cei doi tamburi care, spui tu, erau folositi pentru a introduce rufele, alcatuiau de fapt storcatorul de rufe!
Rufele se introduceau intre cei doi tamburi de cauciuc si,cu manivela, se treceau in partea cealalta sub presiune, fiind astfel scurse de apa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ