Cum atacă Băsescu Guvernul Ponta cu gafe și informații false

| 27 aug, 2013

Orice economist, chiar și cei de duzină, cum par a fi membrii echipei de la Cotroceni, știu că nu există șomaj calculat după sistemul ESA (European Standard Accounts), ci doar calcul al deficitului bugetar după acest sistem.

Președintele Traian Băsescu a lansat luni un nou atac la adresa Guvernului USL, insistând asupra problemei creșterii șomajului. "Şomajul este în creştere, românii sunt tot mai preocupaţi de situaţia locului de muncă şi tot mai mulţi se întreabă dacă îşi pierd sau nu locul de muncă. Când acest Guvern a preluat guvernarea, şondajul în România conform ESA era de 6,7%. În luna iunie, tot conform măsurătorilor în sistem ESA, şomajul în România ajunsese la 7,6%”, a spus președintele.

Două sunt problemele cu intervenția prezidențială, dar două probleme mari. În primul rând, președintele pare să aibă la Cotroceni o echipă economică absolut dezastruoasă, care l-a expus ironiilor analiștilor. Orice economist, chiar și cei de duzină, cum par a fi membrii echipei de la Cotroceni, știu că nu există șomaj calculat după sistemul ESA (European Standard Accounts), ci doar calcul al deficitului bugetar după acest sistem. Șomajul este calculat în UE conform metodologiei Biroului Internațional al Muncii.

De asemenea, și poate cel mai grav, președintele difuzează informații false, pentru a crea o imagine neconformă cu realitatea, probabil doar din dorința de a mai da o lovitură Guvernului. Rata șomajului este departe de a fi una dezastruoasă în România, iar semnalele transmise la ultimele Consilii Europene nu vizau cu certitudine țara noastră, nici măcar în ceea ce îi privește pe tineri. Ultimele date de la nivel european arată că media șomajului în UE este de 11%, iar cea din zona euro de peste 12%, adică cu aproximativ 60% mai mare decât cea din România.

Mai mult, pentru cine are răbdare să analizeze datele de la INS din ultimii trei ani, ar vedea că rata șomajului în lunile iunie și iulie 2011 sau 2012 este asemănătoare cu cea din aceleași luni ale anului 2013. Cauza o reprezintă, din păcate, procentul foarte mare al liceenilor picați la examenul de Bacalureat, care ajung să fie înregistrați ca șomeri.

Aș mai face o observație. Traian Băsescu se plânge că au scăzut investițiile din bani publici. Sincer, ca unul care înțelege importanța economiei private, îmi pun speranța ca investițiile demarate în acest an, sub acest Guvern, să aducă un număr cât mai mare de locuri de muncă. M-am săturat de un stat care în ultimii ani, când mulți români erau sacrificați de guvernarea Băsescu-Boc, a întreținut clientela de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 2013
SUPARATU'
ABUREALA DE PARTID
Mai baiatule,asa priceput si tare-n limbi esti,ma mir ca n-ai ajuns(inca)inca un scav"obiectiv"in turma ce se trage de la bolsevici-via Che Guevara!
Despre ce bati cimpii,schizo,ca ai vrea-sa fim fericiti ca macar la somaj nu sintem la nivelul UE(care e,de fapt ridicat datorita Spaniei,Greciei si chiar Italiei)si ca mai avem aer sa respiram inca vreo 2-3 ani,dupa care -apocalipsa dupa socialisti(dar,dupa unul ca tine,naormala si binevenita,tot Basescu fiind vinovatul-chit ca va fi ...unde vrea muschiu' lui,rizind de idiotii care au ramas sa conduca epava de tara,numita RO)!
Cind pomenesti de investitii mai mari ca pe vremea lui BOC-la ce dracu' te referi(sau esti matol)-ca Ponta doar inugureaza ceeace a terminat(sau aproape)"piticu",incaseaza facturi tot din vremea aia(pe ce sa vina banii la tiganul copy,ca n-a terminat nimic,doar a blocat si taiat finantari),ca se stie cum vin banii de la UE(cu intirzieri mari-toti o spun)-sau sustii si tu,ca idolul tau vinat si gusat,ca proiectul ELI e inceput tot de jegosii astia de azi(cind tiganu' a gasit totul de-a gata,cu finantari asigurate,cu documentatie,absolut tot-Funeriu iti spune ceva,boule?)-cum se umfla in pene cioare socialista vorbareata,dar imbecila(ce sa-i faci,scoala pidosnicului Bombo a scos pe piata numai curve!)?!
27 aug, 2013
Ferenczy Stefan
precizare
Traian Băsescu este ultimul om care ar avea dreptul să dea ochii peste cap în țara asta , chipurile de dragul celor rămași fără muncă. El a fost principalul dirijor și artizan al concedierilor masive de pe vremea guvernărilor Boc. Numai în Secuime, pe care mai apoi avea s-o prostească pe față la referendum, au fost 16.000 de disponibilizați. Dar deh, pe aceia nu i-a văzut președintele, că nu s-a uitat cu ochiul care trebuie. Preopinentul este un frustrat agramat și aflat cu siguranță nu numai la adăpostul comod al anonimatului, dar mai ales pe ștatele de plată subțiate continuu ale propagandei portocalii. Așa se face că un singur om (IP) este nevoit să posteze toate erorile și mârlăniile acestea, utilizând și câte 5-6 pseudonime...
27 aug, 2013
Vindecprostia
Hai ca nici cu tine nu mi-e rusine SUPARATULE ! Esti foarte tare-n clanta. Da' tot trebuie sa-ti mai dau si eu una... o clanta bre! Pai nu credeam ca, daca ai absolvit macar 4 clase primare, reusesti sa te exprimi si sa scrii in halul asta... "ajuns(inca)inca un scav" si "naormala" . Dar sa lasam asta, probleme mea e alta... Sa spui ca astia de acum incaseaza facturi de pe vremea lui boc... poate platesc facturile lui boc. Ce dreaq a facut boc, ca sa inaugureze Ponta ? Sa mi-l dai exemplu pe Funeriu este prea mult... doar daca ati facut limba romana cu acelasi profesor... atunci pot intelege solidaritatea... Somajul in RO este inca de pe vremea lui boc in jurul a 25%. Nu cred ca s-a modificat semnificativ nici acum... Dar sa iasa javra de la Cotroceni sa strige ca a crescut somajul, iar e prea mult.
Sa nu recunosti, ca aproape toate fondurile de la UE, erau BLOCATE de politica dusa de boc si sa spui ca "veneau cu intarziere"... sa fie reavointa sau prostie ? Nu e idolul meu "tiganul copy" cum ii spui tu , dar are 10 clase peste prostanacul de boc, are personalitate fata de leguma boc si reuseste sa miste lucrurile inainte in ciuda masinariei basiste, care nu a plecat nici o clipa de la putere. Si apropo de curve... sa te-ntreb ce mai faci ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ