Cum e turcul şi pistolul

| 12 dec, 2013

Modificările Codului penal decise marţi de Camera Deputaţilor au generat  deja un veritabil uragan de reacţii venite din partea liderilor politici, partidelor şi altor persoane publice din România. În acest context, poate ce mai hilară încercare de contestare a votului din Parlament s-a desfăşurat miercuri seară, când liderii Partidului Mişcarea Populară au pus-o de un protest în faţa sediului Guvernului.

Cine ar fi trecut în jurul orei şase prin Piaţa Victoriei ar fi putut observa, pe fondul luminiţelor de iarnă, un grup de câteva zeci de oameni urlând împotriva actualei puteri. Mai mulţi oameni puteai să găseşti într-un tramvai plin care circula prin zonă, dar haideţi să nu intrăm în detalii de acest gen.

La fel, nu merită să detaliem şi ce lozinci strigau protestatarii din moment ce repetau temele trasate, încă de marţi seară, de preşedintele Băsescu. Astfel Ponta, Voiculescu şi Zgonea sunt nişte nenorociţi care doresc nici mai mult nici mai puţin decât distrugerea statului de drept şi împotriva cărora trebuie să se ridice opoziţia unită. Nimic nou, nimic neaşteptat, nimic ce nu ne spusese deja liderul de la Cotroceni. Despre relatarea în mass-media a acestui simulacru de manifestaţie publică nici nu se poate discuta, din moment ce doar vreo câteva site-uri locale de ştiri au relatat evenimentul, citând declaraţiile celor de la PMP.

Auzind probabil apelul Căpitanului de la Cotroceni, micuţii populari s-au trezit singuri în faţa sediului Guvernului, dezamăgiţi că visele lor în care erau câteva sute de mii de manifestanţi nu au devenit realitate. Dar protestul e protest şi nu poate fi contramandat doar din lipsă de participanţi. Dacă ar fi avut mai mulţi membri de partid, liderii PMP ar fi putut să-i scoată în stradă, dar, din păcate, nici aceştia nu există.

Cei de la PMP sunt de înţeles, din moment ce nu au nici imagine, nici lideri – desigur, în afară de Traian Băsescu – şi nici electorat. Ei sunt disperaţi să atragă atenţia asupra partiduleţului lor care nu are nicio şansă în alegeri, în speranţa că mai câştigă câteva zeci de voturi. Liderii PMP au văzut o oportunitate de a ataca actuala putere şi au încercat să devină un pic mai vizibili în spaţiul public. Faptul că au eşuat lamentabil dovedeşte cât de jos se află partidul în care Traian Băsescu îşi pune speranţele de viitor.

Din momentul în care aiuriţii lui Claudiu Crăciun au început să îşi ocupe weekend-urile cu marşuri prin Piaţa Universităţii, în România a apărut un real apetit pentru demonstraţii care pot fi clasificate de la penibile la violente. De la Bucureşti la Pungeşti, oricine are vreo problemă iese în stradă, că doar aşa se construieşte democraţia sănătosă. Din acest punct de vedere, încercarea celor de la PMP de a-i deranja pe cei din Palatul Victoria printr-o mare manifestaţie de protest s-a încheiat cu un fiasco preconizat de toată lumea, cu excepţia organizatorilor evenimentului. Se pare că, pentru ei, chemarea la oaste făcută de Traian Băsescu este mai importantă decât simţul proporţiilor sau al ridicolului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2013
cantautor
ai uitat sa spui de reactiile ambasadelor,CE,OSCE...
ai omis sa spui ce a zis Ponta:ca modificarile vor fi analizate si de Comisia Europeana
iti recomand putina lecitina..
Nu am fost la protest,o fi fost un fiasco,nu zic...
Dar imaginea Parlamentului este catastrofala...80% USL
adica fiasco 100%
12 dec, 2013
Ion Oroian
Manifestatie
De unde ai rasarit mai bulache:trebuia sa-ti spui parerea de dupa dioptrii.
Care este numarul minim de protestatari,pentru a fi luati in seama?
Te pomenesti ca ai primit bani & bonus,pentru parerea ta ?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ