Cum este sărbătorită Ziua Naţională a României

| 01 dec, 2013

Pe langa parada miliatra de la Arcul de Triumf, bucurestenii sunt invitati sa viziteze Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria, unde cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei este organizata "Ziua Portilor Deschise".

Ziua Porţilor Deschise la Parlament. Vizitatorii, întâmpinaţi cu brazi împodobiţi şi foc de artificii

Românii s-au înghesuit de ziua lor să vadă cea mai mare clădire din Europa. Casa Poporului şi-a deschis porţile de Ziua Naţională a României, iar curioşii pot ajunge chiar şi în biroul şefului Camerei Deputaţilor.
Special pentru 1 decembrie Parlamentul a fost decorat de sărbătoare, iar organizatorii au pregătit şi un foc de artificii.

Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria

Şi la Palatul Victoria a fost organizată "Ziua Porţilor Deschise". Clădirea Guvernului României va fi deschisă publicului între orele 9.00-15.00.

Vizită gratuită în Arcul de Triumf

Şi Arcul de Triumf poate fi vizitat, gratuit, de vineri până duminică, edificiul fiind şi gazda unor expoziţii atractive.

"Salonul Regal" din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea lui Carol I, inaugurat pe 1 Decembrie

Principesa Margareta şi principele Radu, alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, vor efectua, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, iar la finalul călătoriei va fi inaugurat "Salonul Regal" din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I.

Potrivit Casei Regale, trenul regal va pleca duminică, la ora 13.00, din Gara Sinaia, plecarea fiind precedată de un ceremonial care va începe la ora 12.45. Accesul publicului la eveniment este liber.

Călătoria se va încheia la ora 15.45, când trenul regal va ajunge în Gara de Nord din Bucureşti. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a "Salonului Regal" de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea regelui Carol I.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ