Cum fac PARTIDELE POLITICE rost de mâncare pentru pomenile electorale. ŞPĂGI sub formă de mici şi cârnaţi

| 19 mar, 15:07

Cazul lui Marian Zlotea, trimis în judecată pentru fapte făcute în calitate de şef la ANSVSA,  a scos la iveală modul în care partidele politice fac rost de mâncare pentru pomenile electorale organizate cu ocazia zilelor de 1 Mai, 1 Decembrie, Paşte sau Crăciun, scrie evenimentulzilei.ro.

Delegații internaționali la evenimentul „Black Sea Task Force”- 2010, dar și mii de oameni care participau la pomeni electorale s-au ospătat cu mâncare din șpagă. Detaliile apar în rechizitoriul procurorilor DNA în cazul lui Marian Zlotea (44 de ani), secretar general adjunct al PNL.

Politicianul a fost trimis în judecată pentru fapte făcute în calitate de șef la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), perioada octombrie 2009- mai 2010, alături de 15 subordonați.

Acuzațiile DNA: constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită și instigare la luare de mită. Procurorii arată că Zlotea și-a numit în funcții cheie persoane care „puteau da dovadă nu doar de loialitate, ci și de randament în colectarea de produse”.

Detaliile acțiunilor erau puse la punct în ședințele filialei de partid- Zlotea era președinte al PDL Sector 5, apoi listele cu produse de procurat ajungeau la angajații instituției. Cine nu obținea produsele necesare, își pierdea locul de muncă, ori era transferat la Serviciul „Câini și pisici” sub diverse pretexte. Cei mai apropiați colaboratori ai politicianului au recunoscut acuzațiile și au povestit cum le ordonau inspectorilor să ceară comercianților produse alimentare sau bani pentru petrecerile PDL, protocoale politice sau pomeni electorale. Este vorba de Doina Lupu și Marius Hofman, șef și adjunct la ANSVSA București, sau Mădălina Podosu- șef la ANSVSA Ilfov.

De exemplu, Hofman a povestit cum Zlotea l-a convocat, împreună cu alți directori, în vederea organizării mai multor mese festive (delegații internaționale în cadrul evenimentului Black Sea Task Force- de la Palatul Parlamentului și la care au participat reprezentanți din toate țările UE, pentru a recompensa tineretul PDL, șefii centrelor de votare, cu ocazia zilei de 8 Martie etc) la diferite restaurante (Diesel, Palatul Snagov, Jariștea, Hanul Berarilor etc).

Citeşte mai mult pe evenimentulzilei.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ