Cum fac peneliştii bani pentru partid din apă chioară

| 16 sep, 2013

Dintr-o înregistrare audio ieşită la lumină recent, reiese că într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL, Lucia Varga se plângea că ştie cum să ajute cu bani primarii şi preşedinţii de consilii judeţene liberali, însă este împiedicată de pesedişti. Lucia Varga dorea să primească un plus de fonduri la capitolul  cursuri de apă/amenajări împotriva inundaţiilor, bani pe care să îi folosească ca să ajute primarii PNL.

Să fie miniştrii PNL buba neagră a guvernării USL? Tot mai multe scandaluri în care liberalii sunt implicaţi tind să ne îndrepte spre această concluzie, în timp ce singurul social-democrat plimbat pe la DNA este vicepremierul Liviu Dragnea, dar nu ca urmare a activităţii sale guvernamentale, ci pentru că a făcut  un lucru normal pentru orice partid politic: a coordonat o campanie electorală şi a încercat să convingă lumea să vină la vot.

În schimb, din partea PNL îi avem acuzaţi pe Varujan Vosganian şi Ovidiu Silaghi, iar noi stenograme din şedinţele conducerii liberale ne îndreaptă spre un nou scandal care o are ca protagonistă pe Lucia Varga, ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură.

Dintr-o înregistrare audio ieşită la lumină recent, reiese că într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL, Lucia Varga se plângea că ştie cum să ajute cu bani primarii şi preşedinţii de consilii judeţene liberali, însă este împiedicată de pesedişti. Aceasta a spus că mulţi aleşi locali ai PNL i s-au plâns că au nevoie de bani, iar aceasta a identificat o soluţie, şi anume alocarea de fonduri pentru amenajarea cursurilor de apă, însă pentru ca acest lucru să se întâmple are nevoie ca la următoarea rectificare bugetară miniştrii PNL să negocieze mai bine cu partenerii din PSD şi să primească alocări mai mari. Lucia Varga dorea să primească un plus de fonduri la capitolul  cursuri de apă/amenajări împotriva inundaţiilor, bani pe care să îi folosească ca să ajute primarii PNL.

Dorinţa Luciei Varga de a fi alocaţi mai mulţi bani pentru amenajarea cursurilor de apă sau împotriva inundaţiilor nu ar fi fost deloc rea, dacă n-ar fi avut ca obiectiv final împărţirea discreţionară a banilor, probabil către primării unde acest lucru nu este neapărat necesar. Spre exemplu, localitatea Cudalbi din Galaţi, lovită de o teribilă viitură, n-ar fi beneficiat de pe urma generozităţii ministrului liberal, deoarece primarul este membru PSD.

În aceste condiţii, în care liberalii sunt opriţi de la a sifona banii de către PSD, nu este de mirare că sunt atât de supăraţi pe partenerii lor de alianţă şi îi atacă public tot mai des. N-ar fi exclus ca valul recent de atacuri la adresa premierului Victor Ponta, venit din partea preşedintelui PNL, şi viitor candidat al USL la prezidenţiale, Crin Antonescu, să aibă la origine o realitate materială: liberalii nu au bani pentru viitoarea campanie electorală, şi nici nu sunt lăsaţi de social-democraţi să îi „producă”.

Există chiar zvonuri care spun că ultima campanie electorală a fost susţinută în mare parte de PSD, care a plătit majoritatea facturilor, în timp ce PNL se scuza  fluturând buzunarele goale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2013
cantautor
probabil,din alte inregistrari,neiesite la lumina si la PSD se intampla acelasi lucru...
ce parere mai aveti despre Rosia....??
se aproba,nu se aproba...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ