Cum inventează basiștii taxe

| 28 aug, 2014

Presa băsistă. Dezinformarea și manipularea opiniei publice au devenit dezideratul presei băsite. O nouă minciună marca Evenimentul Zilei EVZ a fost lansată recent.

Taxe noi. Publicația Capital, citând EVZ, a scris că ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat că la această oră se poartă negocieri cu Comisia Europeană în vederea stabilirii modalității de aplicare a unei noi taxe pe centrala de apartament.

Știrea conform căreia cei care s-au debarasat de la sistemul centralizat și folosesc acum centrale de apartament ar putea plăti o taxă de poluare este una falsă. Iar dezinformările promovate de presa băsistă continuă, cum că proiectul impunerii de taxe pe centrala de apartament este de acum trei ani, și că în 2015 expiră termenul limită până la care ar putea fi amânată această reglementare.

Drept pentru care liderul Guvernului, Victor Ponta, a reacționat la această mizerie a presei băsiste. Președintele PSD a declarat că Guvernul nu are nicio intenție să introducă o taxă pentru centralele de apartament, dar că Executivul urmărește să susțină modernizarea sistemelor de termoficare din marile orașe, unde gradul de poluare este mai mare, iar costul utilităților mai ridicat.

Astfel, situația creată arată modalitatea pe care o folosesc băsiștii în inventarea de noi taxe! Înșelarea opiniei publice și crearea de polemici în spațiul public mărșăluiește bunul simț și dreptul cetățeanului de a fi corect informat.

Citeşte şi: PONTA ne linişteşte: Guvernul NU intenţionează să pună taxă pe centralele de apartament

Taxe pentru centrala de apartament. Plus că, deși Victor Ponta anunțase oficial că nu va fi introdusă nicio taxă pentru centrala de apartament, la postul Realitatea TV s-a mințit în continuare pe acest subiect. Fapt pentru care gardienii Președintelui au abandonat principiile jurnalismului și au ales calea „minciunilor și a manipulării”, învățate la școala lui Traian Băsescu.

Totodată, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a decis retragerea din dezbaterea publică a proiectului de hotărâre de Consiliu General prin care se majorau cu circa 10% tarifele de transport și distribuire a energiei termice pentru consumatorii casnici și cu circa 20% pentru agenții comerciali.

Sorin Oprescu a susținut că proiectul supus dezbaterii publice nu a fost avizat de Autoritatea publică de reglementare a serviciilor publice, respectiv că acesta nu găsește oportună discutarea majorării de preț în condițiile în care ELCEN se va contopi în curând cu RADET.

Citeşte şi: Ponta: Guvernul susţine sistemele centralizate de furnizare a căldurii, dar nu poate interzice debranşările

În plus, Guvernul condus de către Victor Ponta ține cont de nevoile populației, în prag de iarnă. Executivul a amânat creșterea prețului gazelor livrate populației, ce urma să urce cu 3% de la 1 octombrie. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a afirmat că Executivul nu va pune în aplicare creșterea prețului domestic, ce a fost agreat de către guvernul Boc cu Comisia Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ