Cum poate o lege să omoare

| 09 sep, 2013

Bucureştenii s-au săturat de impasibilitatea autorităţilor publice în faţa problemei seculare a câinilor maidanezi. Evident, tragedia petrecută acum o săptămână în Bucureşti a dat un chip problemei câinilor comunitari. Chipul lui Ionuţ, băieţelul de doar 4 ani sfârtecat de o haită de câini sălbăticiţi a scos oamenii din case şi a activat o conştiinţă civică manifestată, ce-i drept paşnic, pe străzile din Bucureşti.

Ceea ce a scăpat protestatarilor este în fapt adevăratul responsabil atât al tragediei de săptămâna trecută, cât şi adevăratul responsabil pentru restul copiilor decedaţi într-o modalitate similară, în ultimii ani. Acum trebuie să conştientizăm ce efect au propunerile legislative pe care deputaţii şi senatorii noştri le ţes în birourile lor parlamentare. Priviţi ce se poate întâmpla când un proiect legislativ este iniţiat fără a avea la bază nici un fel de viziune realistă a sistemului în care lucrează şi produce efecte. Un astfel de proiect a adus efectiv moartea mai multor persoane, bătrâni, copii şi femei, dar nimeni nu pare să realizeze acest lucru.

Ţinta nemulţumirilor sunt în general administraţiile publice locale şi, ca prin minune cel care a cauzat problema scapă de oprobriul public. Autorul moral al tuturor crimelor pe care câinii le-au făcut este nimeni altul decât Marius Marinescu. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte de acest personaj, dar vreau să vă reîmprospătez memoria cu două episoade la care a participat acest individ coleric care s-a numit, din păcate, parlamentar la un moment dat.

Marius Marinescu este un „animal politic” la propriu, într-un exces de furie pseudo-parlamentarul i-a trântit violent un pahar de apă în figură pedelistei Anca Constantinescu, chiar în direct, în studiourile televiziunii B1. Oricât de puţin ne-ar plăcea de Anca „ciocu mic” Constantinescu este totuşi o doamnă şi astfel de comportamente nu ar trebui tolerate în spaţiul public. Mai mult decât atât, Marius Marinescu s-a luat efectiv la bătaie cu forţele de ordine când s-a manifestat în stilu-i caracteristic în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Membrul PRM de atunci, a fost luat pe sus, făcând din nou un spectacol grotesc din ceea ce ar trebui să fie viaţa politică a unui stat membru UE.

Poate acum vă este mai clar cine este acest om şi de ce este capabil. Pe lângă apucăturile animalice ale lui Marinescu, acesta are şi o latură, spune el sensibilă. Iubeşte animalele şi ar face orice să le salveze. În realitate, pe atunci senatorul Marius Marinescu a făcut un proiect legislativ pentru a câştiga simpatia iubitorilor de animale, exclusiv din interese legate de imagine. Legea 9/2008, iniţiată de Marinescu, lege care de fapt îi poartă şi numele în opinia publică a interzis cu desăvârşire eutanasia tuturor animalelor, cu excepţia celor bolnave, în stare terminală. Mintea acestui om a conceput următorul articol, care a trecut de toate filtrele şi a ajuns literă de lege: „Art. 7¹. - Este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar.” – legea 9/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Lăsând la o parte faptul că se precizează câinii, pisicile şi alte animale fără să se spună clar care animale, acest articol scoate în afara legii orice acţiune de eutanasie a câinilor fără stăpân. Mai mult, îngustimea gândirii fostului senator a făcut ca în lege să nu se specifice că la data în vigoare a acesteia dispoziţiile contrare se abrogă. În consecinţă acum avem şi ordonanţa 155/2001, aprobată prin lege, care prevede că dacă în termen de 7 zile nu se revendică animalul capturat acesta se eutanasiază.

Domnul fost senator Marinescu a reuşit să bulverseze o ţară întreagă printr-o lege ineptă care, dacă ne gândim bine, este responsabilă de moartea câtorva oameni, printre care şi a micuţului Ionuţ. Poate sună cinic dar pe lângă nefericitele cazuri de deces, tot legea Marinescu este responsabilă de cheltuieli de sute de milioane de euro, atât pe îngrijirea, sterilizarea şi crotalierea câinilor cât şi pentru costurile efective ale tratamentului antirabic administrat zecilor de mii de oameni muşcaţi de animale.

Domnul senator de atunci dar şi ONG-urile care militau orbeşte pentru sterilizare şi returnare în teritoriu nu s-au gândit în perspectivă şi nu şi-au imaginat efectele pe care prostia lor le poate avea asupra vieţilor oamenilor. În 2008, când a intrat în vigoare legea în Bucureşti erau sub 30.000 de câini fără stăpân. De la intrarea în vigoare a legii câinii maidanezi s-au înmulţit exponenţial şi au ajuns acum la peste 65.000. Sunt zvonuri care plasează cifra la aproape 100.000 la nivelul anului 2011 dar nu pot fi verificate. Numărul persoanelor muşcate a crescut evident depăşind cu mult cifra de 15.000, în numai jumătate de an în 2013 au fost muşcaţi peste 10.000 de bucureşteni. Vorbim despre o problemă de sănătate publică cauzată, repet de o lege ucigaşă. Fostul senator nu poate fi tras la răspundere pentru o iniţiativă legislativă pentru că beneficiază de imunitate parlamentară. Cu alte cuvinte, prostia nu se plăteşte când eşti parlamentar.

Marius Marinescu are curajul, sau mai bine spus tupeul să apară la TV şi să acuze autorităţile publice de faptul că nu şi-au făcut datoria când chiar el poartă cea mai mare vină în această problemă.

Ceea ce este şi mai ciudat este că această lege care teoretic ar fi trebuit să protejeze animalele nu de o moarte umană ci şi de o viaţă grea pe stradă a făcut ca mai mult rău decât bine şi pentru căţeii de pe stradă. Dacă ne gândim la câţi câini umblă frenetic pe stradă în căutarea hranei, dacă ne gândim la câţi câini comunitari înfruntă iernile grele pentru că nu au adăpost şi dacă ne gândim la câţi câini mor de foame, de frig sau călcaţi maşină ajungem la o concluzie firească, mai mulţi câini au avut de suferit de pe urma acestei legi, decât ar fi avut de suferit de pe urma unei legislaţii clare care îţi permite eutanasia câinilor fără stăpân, în condiţii umane, odată ce aceştia nu sunt revendicaţi de nimeni timp de cel puţin o săptămână.

De pe urma legii criminale date de Marinescu împreună cu faimoasele asociaţii şi fundaţii pentru protecţia animalelor au avut de suferit atât oamenii cât şi câinii comunitari - este un exemplu clar de incompetenţă şi lipsă de viziune şi strategie pe care toată lumea ar trebui să-l vadă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2013
Cristian Dumitrescu
Barbarism dezlantuit!
Am ajuns efectiv sa-mi fie rusine ca sunt roman... si nu mi-am inchipuit asta vreodata! Am ajuns o tara de barbari care nu isi pot rezolva problemele decat cu ura si violenta, cautand scuze asa zis umane pentru a ne argumenta comportamentul ANIMALIC! Stimata doamna, domnisoara... va place ce se intampla acum pe strazile bucurestiului? Caini arsi de vii sau omorati cu batele, catei izbiti cu capul de asfalt in plina zi... in ce tara din lumea a saptea traim? Ce blestem nenorocit a picat pe noi de am ajuns bestii mai ceva ca in filmele cu zombie? Cum imi puteti justifica asa ceva stimata... ?Aveti impresia cumva ca sub masca intelectualitatii rezida si OMENIA la care faceti referinta? Doamne dumnezeule ce natie de dezumanizati am ajuns... Dar avem pretentia ca le stim pe toate, ca suntem buni si drepti, ca suntem primitori si impartim in stanga si in dreapta paine si sare... cand defapt dam numai otrava si venin... NU EXISTA SCUZE STIMATA DOMNISOARA PENTRU ABERATII INDIFERENT DE MOTIVELE LOR! Atat macar sa invatati de la viata! O zi buna va doresc si fara scene demne de steple campiei mongole pe strazi!
10 sep, 2013
Argentina Malcea
Unde erau parintii lui Ionut ?
09 sep, 2013
irinapop
Nu ne mai jigniti inteligenta!!!!!!
Mai fatuca, pe tine nu te-au invatat aia la scoala sa citesti toate articolele dintr-o lege, sau iar faceti pe prostii si credeti ca si suntem la fel? Legea 9/2008 spune clar la art. 1 alin (2) ca pentru populatia canina fara stapan se va aplica o alta lege. Adica pe intelesul tuturor cretinilor, legea 9/2008 nu este pentru cainii fara stapan. Ea se aplica animalelor (de orice fel) cu sau fara stapan, mai putin cainii comunitari. Art. 7 cu 1 pe care l-ai mentionat mataluta in scribalaia pe care ai facut-o, interzice eutanasierea animalelor sanatoase.
In alta ordine de idei pentru cainii fara stapan se aplica, si ar fi trebuit s-o aplice si stapanii tai printre care se numara si felceru' Oprescu, Ordonanta de Urgenta 155/2001, aprobata prin Legea 227/ 2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Aceasta lege prevede ca cainii (cacofonie voita) fara stapan sa fie rificati de pe strazi, deparazitati, sterilizati si dati spre adoptie. Daca in termenul de 14 zile, modificat in 2006 la 7 zile, cainii nu sunt adoptati, ei vor fi eutanasiati. Adica exact ceea ce propune azi tov'ul Oprescu minunatului Parlament .
Data viitoare nu mai scrie prostii sau macar fi si domnia ta mai desteapta olecuta si fa-ne sa te credem. Si daca maine vrei sa preiei legatura de zarzavat de la colegii tai si sa dai iarasi vina pe PDL si Basescu, n-o face, rogu-te. Nu ne mai jigni inteligenta asta putina pe care o avem, ca noua cititorilor nu ne place.
09 sep, 2013
cantautor
dispozitie pe unitate;
acarul Paun este Marinescu...
prea mic...
asteptam altii,mai grasi...la figurat...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ