Cum pot fi prevestite cutremurele chiar şi cu o zi înainte

| 18 oct, 2013

Cutremurele de pământ pot fi prevestite şi există semne din care ne putem da seama că urmează un seism, susţin specialiştii. Generalul Emil Străinu, specialist în geofizică, a prezentat şase semne, scrie romaniatv.net.

Generalul Emil Străinu, specialist în geofizică susține că, dacă suntem atenți la anumite semne din natură, putem ști chiar și cu 24 de ore înainte că se va produce un seism, potrivit România TV.

Astfel, apariţia pe cer a unor nori paraleli, de tip panglică sau a unor lumini sub forma unor descărcări electrice sunt unele din aceste semne.

De asemenea, dacă nivelul apei din fântână se modifică, acest lucru prevestește un cutremur. Alte semne pot fi modificarea mirosului ori a gustului.

De asemenea, dacă avem animale de companie şi devin agitate sau observăm că animale precum şobolanii ies din ascunzişuri, ştim că va urma un cutremur.

Nu în ultimul rând, trebuie să fim atenţi la creşterea paraziţilor electrici pe telefoanele mobile, televiziune şi radio.

Toţi aceşti indicatori au fost studiaţi timp de 30 de ani şi pot fi observaţi cu ochiul liber.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ