Cum poţi să-ţi încarci telefonul în 30 de secunde

| 08 apr, 2014

Bateria descarcata este de domeniul trecutului. A fost creat dispozitivul care iti incarca telefonul mobil in 30 de secunde.

Tot mai multi oameni se confrunta cu acel moment in care te grabesti sa iesi din casa, dar iti dai seama ca telefonul tau mobil este descarcat.

In mod normal ai avea de ales intre a intarzia la birou sau a te resemna cu gandul ca nu vei fi conectat la noutati pe parcursul zilei. De aceasta data, a treia varianta vine din partea israelienilor. Compania Enter StoreDot, o microintreprindere din Israel, promite ca socul provocat de telefonul descarcat va fi de domeniul trecutului.

Echipa de cercetare a companiei sustine ca a creat un dispozitiv care iti incarca telefonul mobil complet, in doar 30 de secunde, scrie Huffington Post.

Solutia revolutionara a fost prezentata oficial in cadrul unui eveniment al companiei Microsoft, care s-a desfasurat la Tel Aviv. Dispozitivul se bazeaza pe o serie de magneti microscopici care actioneaza asupra bateriei telefonului. Astfel, indiferent ca este complet descarcat, telefonul tau poate avea bateria plina in doar 30 de secunde.

Din pacate, dispozitivul se afla momentan in stadiul de prototip, urmand sa fie produs in serie dupa anul 2016. Pana la momentul lansarii pe piata, compania care produce acest dispozitiv are doua probleme de rezolvat. Prima ar fi sa gaseasca o modalitate prin care sa adapteze incarcatorul la modele de telefoane mobile existente in prezent, iar a doua este cea referitoare la costul de piata, care se crede ca va fi prea mare.

Cu toate acestea, compania a reusit sa stranga suma de 7.5 milioane de euro, bani pe care ii va investi in cercetare. Inginerii care lucreaza la acest proiect sunt convinsi ca magnetii microscopici nu sunt folositori doar in cazul dispozitivului lor, ci ar putea contribui la dezvoltarea unei noi generatii de ecrane de televizor, stocare digitala si tehnologie bio-medicala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ