Ţigările de contrabandă ajung în România şi cu deltaplanul

| 10 iul, 2013

Un deltaplan a transportat, în noaptea de marţi spre miercuri, aproximativ 3.000 de pachete de ţigări între Ucraina şi România, coletele cu ţigări fiind găsite abandonate lângă frontieră.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră din Rădăuţi au observat, în noaptea de marţi spre miercuri, după miezul nopţii, un deltaplan care s-a deplasat dinspre Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuţi - Costişa - Măneuţi şi ulterior s-a întors în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch, a spus că poliţiştii de frontieră au urmărit traseul aparatului de zbor, precizând că în zona localităţii Măneuţi, din deltaplan au fost aruncate coletele într-un crâng, din lunca râului Suceava, în apropierea frontierei, după care deltaplanul s-a întors în Ucraina.

El a spus că este pentru prima dată când se foloseşte deltaplanul pentru transportul ţigărilor de contrabandă.

O echipă operativă a ajuns în zona unde au fost aruncate coletele şi a constatat că în acestea se aflau 2.997 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi din Republica Moldova. Totodată, în zonă a fost descoperit abandonat şi un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul marca BMW, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, a mai spus Poroch.

El a precizat că în acest caz au fost informate imediat autorităţile ucrainene, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea depistării persoanelor implicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ