Cum s-a schimbat apetitul românilor pentru alimente în pandemie

| 17 aug, 16:10

Pandemia de coronavirus şi petrecerea timpului mai mult în locuinţe i-a determinat pe români să îşi schimbe preferinţele în materie de mâncare şi alegerea alimentelor. Un studiu al agenţiei IZI a scos la iveală că 26% dintre români au început să mănânce mai sănătos, iar o treime dintre respondenţii de la oraş au început să gătească mai des.

Tinerii cu vârste între 18 şi 24 ani au declarat cpă gptesc mai des în perioada pandemiei, în timp ce persoanele mature gătesc la fel de des ca înainte.

Dacă înainte de apariţia pandemiei doar 19% dintre români achizionau din online produse de la micii producători locali, acum procentajul a urcat până la 36%.

Printre motivațiile clienților hub-urilor de produse locale se numără faptul că se simt bine pentru că ajută oameni care fac o treabă bună (68%), în timp ce 57% consideră că produsele locale sunt superioare celor de la supermarket, scrie Wall-Street.ro.

Informaţiile sunt realizat din trei studii iZiData, cu un eşantion total de 2.442, colectate în perioada februarie-mai 2020.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ