Cum și de ce a falimentat politic Vadim Tudor

| 10 iul, 2013

Soarta lui Vadim Tudor a fost pecetluită încă din 2008, când după alegeri partidul său nu a mai intrat în Parlament. A reușit să se redreseze puțin în 2009, când, folosindu-se de Gigi Becali, a reușit să prindă un loc în Parlamentul European.

Marea problemă a lui Vadim este că n-a știut să-și păstreze lângă el oameni care acum au succes în politică, precum Olguța Vasilescu, aleasă primar al Craiovei sau Codrin Ștefănescu, secretar al Consiliului Național al PSD.

Steaua „Tribunului” s-a stins încet, dar sigur, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, când ideologia PRM nu și-a mai găsit adepți. Locul lăsat gol de acesta a fost preluat de mult mai abilul Dan Diaconescu, care a știut ce să ofere poporului, în timp ce Vadim a rămas cu ale lui teorii ale conspirației, devenite deja depășite și neinteresante.

Debarcarea lui Vadim Tudor de la cârma PRM a fost oarecum previzibilă. Nu poți fi prezent seară de seară în emisiuni tabloide și în același timp liderul unui partid serios. Când ai apariții mai dese la Capatos, mângâind asistente voluptuoase și povestindu-ți aventurile amoroase din tinerețe, decât discutând subiecte serioase aflate pe agenda cetățenilor, deja semnalul e clar că locul tău nu mai e în politica mare. Cum să atragi votul electoratului când te înjuri în direct, la ore târzii, cu Mioara Zăvoranu? Sau când stai cu o domnișoară în brațe și îi dai palme peste fund? Ce exemplu de moralitate mai dai?

În ultimii ani Vadim a avut grijă de propria sa soartă, neglijând soarta partidului pe care până nu demult l-a condus. A fost mai ocupat să-și promoveze trecutul de mare cuceritor de balerine, decât realizările politice (nu că ar fi avut așa ceva), a fost mai interesat de scandaluri, de cine cu cine s-a mai cuplat, decât de scorurile electorale ale PRM. Nu a știut să își promoveze partidul și nici oamenii cu potențial. A rămas singur. A reușit chiar să îi întoarcă împotriva sa și pe cei mai apropiați colaboratori, alături de care a cunoscut cele mai mari succese în perioada sa de glorie, unul dintre aceștia fiind  Gheorghe Funar.

Din „tribun” a ajuns un circar bătrân lipsit de jenă, care și-a vândut moralitatea pentru o brumă de audiență. N-a realizat însă că audiența și notorietatea nu se transformă automat în voturi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2013
marius
iti da codrin stefanescu sub coada , pai fa proasto tu il compari pe Vadim cu Olguta si Codrin tu fiind cine , pai Vadim este decorat de Papa de la Roma este sinurul roman membru al Academiei Tiberine de la Vatican tu spui ca sa folosit de Becali proasto uite unde este Becali daca la tradat si tot Vadim umbla sa-l scoata , apropo vito sti cine la scos pe Ilascu iti spun e vito tot Vadim asa ca nu mai fa tu comparati o stricata care nu ai facut nimic in viata ta decat faptul ca ai avut neinspirati sa -l ataci pe Vadim , ar trebui sai citesti cv-ul lui Vadim iti spun eu de la Nicolae Iorga nu am avut romani de care sa fim mandri sa iti mai dau un singur exemplu lui vadim i sa decernat medalia de aur Albert Svaiter iar din juriu au facut parte 4 membri castigatori ai premiului Nobel si care au semnat ca Vadim sa ia acea medalie de aur , in concluzie tu esti un nimeni pe langa Vadim !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ