Curtea de Apel a anulat ordinul prin care Kovesi a revocat-o din DNA pe Mihaiela Moraru-Iorga

| 19 feb, 14:22

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, să anuleze ordinul prin care fostul procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi a revocat-o din Direcţie pe Mihaiela Moraru-Iorga. Instanţa a respins însă ca nefondată cererea de daune morale. Decizia judecătorilor nu e definitivă.

 

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii, lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor persoane fizice şi lipsei interesului reclamantei. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anulează adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisă de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Admite în parte capătul de cerere privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâtul Instituţia Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie către reclamantă la cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial redus", se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia i-a cerut despăgubiri de 10.000 mii de euro pentru perioada de după revocarea din DNA. „Cerem daune în valoare de 10.000 de euro. Sunt daune faţă o mârşăvie procesuală şi e şi orgoliul meu personal: în justiţia în care pledez eu nu se fac porcării. E vorba şi de presiunea exercitată în tot acest timp", a declarat avocatul Mihaelei Iorga, Ionuţ Dobrinescu, la momentul depunerii dosarului în instanţă.

Pe 8 februarie, DNA anunţa că procurorul Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale). În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada 2015 – iunie 2017, “la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Mihaiela Iorga Moraru, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive”.  În septembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru. În cadrul procesului în care Iorga a acţionat-o în instanţă pe fosta şefă a DNA, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupţie. Mihaiela Moraru-Iorga a fost numită, marţi, procuror de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pentru un mandat de trei ani.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ