Curtea de Apel Timişoara a respins cererea SUA de extrădare a hackerului care a spart conturile lui Powell

| 19 feb, 13:53

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins, vineri, solicitarea autorităţilor SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel, care a violat corespondenţa electronică a mai multor personalităţi americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell.

În Încheierea pe scurt a CAT, magistraţii arată că 'în temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 şi 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene şi art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulată de autorităţile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporară a persoanei solicitate Lazăr Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 5 zile de la pronunţare'. 

La termenul de vineri, Lazăr nu a fost prezent în sala de judecată, acesta fiind deţinut în Penitenciarul Arad. 

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, pentru a răspunde în faţă unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalităţi şi ar fi dezvăluit corespondenţa lor privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ