Cutremur cu magnitudine 4.4 în România

| 03 noi, 2014

Seismul a avut o magnitudine 4.4 şi s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri.

Cutremur în Vrancea cu magnitudine 4.4, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Este al doilea cu o magnitudine de peste 4 în luna noiembrie.

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de vineri 31 octombrie spre sambata 1 noiembrie in Banatul montan, judetul Caras-Severin.

Cutremurul a avut loc la ora locala 1h00min04sec in ziua de sambata, 1 noiembrie (ora 23h00min04sec UTC a zilei de vineri, 31 octombrie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost situat in regiunea Culoarului Timis-Cerna, zona localitatii TEREGOVA din judetul Caras-Severin (45,16 grade latitudine Nordica, 22,29 grade longitudine Estica).

Potrivit specialiştilor, un cutremur de adâncime mare, cu magnitudine peste 7 grade, poate fi periculoas pentru România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, susţine însă că un cutremur foarte mare nu se va produce prea curând pe teritoriul ţării noastre.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ