Dacă USL este în pericol din cauza incompatibilităților, de ce e susţinut Crin Antonescu?

| 13 aug, 2013

Văd în presă că USL se rupe. Serios? Pentru a câta oara? Acum, motivul invocat este incompatibilitatea aleșilor locali.

Într-un pericol atât de mare este Uniunea, încât Crin Antonescu va avea, la sfârșitul lui august, un eveniment de lansare a candidaturii sale la președinția României, culmea, într-un fief PSD: la Constanța. Ce semnal mai bun de unitate și solidaritate din partea PSD, decât organizarea unui eveniment de susținere a candidatului comun, în curtea unuia dintre liderii cei mai puternici ai partidului, Radu Mazăre?

Exemplul concludent al solidarităţii USL rămâne Traian Băsescu. Odată cu reapariția dușmanului comun, între PSD și PNL legăturile încep să se refacă şi rănile să se vindece.

Incompatibilitatea aleșilor locali nu este motiv de despărțire în USL pentru simplul motiv că nu sunt doar primarii PSD, sau doar cei ai PNL, afectați de decizia ANI, ci sunt toți la un loc, sunt toți în aceeași oală. Dacă lucrurile nu se vor desfășura așa cum își doresc, nu vor da vina pe tabăra cealaltă, ci vor pune presiune pe proprii lideri de partid. În cel mai rău caz, efectul ar putea fi invers: USL se va întări la nivel local, acolo unde există și primari pesediști, și primari peneliști, aflați în incompatibilitate, pentru a forța mâna liderilor de la centru, astfel încât să obţină suportul necesar.

Isteria cu incompatibilitatea din teritoriu care va exploda în cadrul USL a fost dezavuată recent chiar de către preşedintele ANI, Horia Georgescu. Acesta a dezminţit zvonurile conform cărora ANI ar avea adunate peste 1200 de decizii de incompatibilitate. Cifra oficială este de în jur de 100.

În momentul de față nu mai există fricțiuni în cadrul USL la nivel central, ci doar la nivel local. Dacă cei de la centru sunt uniți de lupta împotriva lui Traian Băsescu, iată și liderii locali au identificat un dușman comun, personificat de ANI. Urmează o toamnă extrem de interesantă din punct de vedere politic, dar credem că toamna va veni şi va pleca, iar USL-ul va rămâne intact.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ