Dacia domină piaţa auto europeană

| 16 oct, 2013

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Uniunea Europeană au crescut cu peste 20% în primele nouă luni ale anului şi cu 41% în septembrie.

Acestea sunt cele mai bune evoluţii din rândul mărcilor prezente pe piaţa europeană, potrivit RFI.ro

Piaţa auto din UE nu o duce prea bine. Ea a scăzut cu 3,9% la nouă luni, la nouă milioane de unităţi, dar în septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unităţi, potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

În intervalul ianuarie-septembrie, au fost înmatriculate cu 20,6% mai multe maşini Dacia, respectiv 211.419 unităţi. În septembrie, înmatriculările Dacia au înregistrat un avans de 40,7%, mai exact 21.489 unităţi.

În septembrie, grupul francez Renault a avut o evoluţie de patru ori mai bună decât piaţa europeană, cu o creştere de 22,2% a înmatriculărilor de autoturisme noi, respectiv 93.335 unităţi.

În UE, cele mai multe pieţe mari au înregistrat o creştere în luna septembrie. România a înregistrat în schimb o scădere a înmatriculărilor de autoturisme noi atât în septembrie, cu 5,2%, cât şi în primele nouă luni, cu 16,4%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ