Dacia, întrecută doar de Honda şi Jaguar la numărul de înmatriculări în UE

| 17 apr, 2013

Înmatriculările de maşini noi Dacia în Uniunea Europeană au înregistrat a treia mare creştere dintre mărcile prezente pe piaţă. Renault a fost susţinut doar de rezultatele Dacia.

În primul trimestru, Dacia a înregistrat o creştere de 14,9%, la 63.507 unitãţi, în contextul unui declin general de aproape 10% la nivel european.

Creşteri mai mari decât Dacia au înregistrat doar Jaguar şi Honda. Astfel, înmatriculãrile Jaguar au urcat cu 21,5%, la 8.279 autoturisme, iar cele ale Honda cu 16,3%, la 40.499 unitãţi.

Evoluţia grupului Renault a fost susţinută de rezultatele obţinute de Dacia, în contextul în care constructorul francez a înregistrat un declin de 8,1%, la 253.606 unitãţi, mai redus decât cel al pieţei europene.  Renault a pierdut 13,9% în ianuarie-martie, ajungând la 190.099 unitãţi.

Piaţa auto europeanã a coborât cu 9,8% în primul triemstru, la 2,99 milioane de unitãţi, potrivit datelor de la Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citate de Mediafax.

În timp ce majoritatea mãrcilor prezente pe piaţa europeanã au înregistrat scãderi în primul trimestru, cota de piaţã a Dacia a urcat de la 1,7% în primele trei luni ale anului trecut, la 2,1%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ