Dacian Cioloş: ”Eu cred că un Congres cât mai repede ar fi binevenit, în care să clarificăm nişte lucruri!”

| 08 feb, 19:31

Fostul lider USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, la Digi FM, că în opinia sa, un Congres al partidului, cât mai repede, ar fi binevenit, în care să se clarifice nişte lucruri inclusiv legat de organizarea internă. Potrivit lui Cioloş, după fuziune, lucrurile în interiorul partidului nu s-au legat.

 

”La unii, probabil că e ideea asta că fără puterea în partid nu o să fie relevant şi atunci caută să o ţină într-un mod de organizare bloc, mai puţin deschiderii spre dezbatere.
”După perioada asta de fuziune, în intern, lucrurile nu s-au aşezat. Nu ştiu că să spun. Dorinţa asta de putere, la unii, probabil că e ideea asta că fără puterea în partid nu o să fie relevant şi atunci caută să o ţină într-un mod de organizare bloc, mai puţin deschiderii spre dezbatere. Asta e părerea mea, după aceste câteva luni.
Despre excluderile din partid, Cioloş a spus: ”Este la unii ideea asta că, dacă sunt de acord cu ceilalţi din altă echipă, le slăbeşte puterea, influenţa”.
”La unii colegi din conducerea centrală sau locală a partidului, sigur, oameni care au intrat în politică şi în partid care să facă lucruri şi sunt conştienţi că e nevoie de influenţă şi putere, dar când ajung să aibă puterea e mai greu să o împartă cu ceilalţi”, a spus el.
Întrebat dacă a avut funcţia şi nu puterea în partid, Cioloş a arătat că statutul prevede că preşedintele nu poate decide nimic fără Biroul Naţional, care are toată puterea executivă.
Dacian Cioloş a arătat că USR trebuie să iasă în stradă, despre această idee discutându-se în ultima vreme în şedinţele conducerii partidului şi de aici venind şi ideea unui Guvern alternativ.
”Cred că avem în continuare nevoie de această organizare internă şi de recâştigarea încrederii şi eu cred că un Congres, cât mai repede, ar fi binevenit, în care să clarificăm nişte lucruri şi legat de organizarea internă, de funcţionarea internă şi să căutăm să creăm premisele pentru a depăşi aceste dihotomii, să nu mai vorbim de tabăra Barna, tabăra Cioloş, fostul PLUS, fostul USR. Dacă reuşim să facem lucrul acesta până în vară, după părerea mea personală, până în vară, toamnă, cel târziu, avem o şansă să reluăm o opoziţie pe bune, aşa cum zice Cătălin Drulă, care nu trebuie făcută doar de câiva lideri la nivel central, ci şi în teritoriu”, a mai spus Cioloş.
El a precizat că, ”dacă nu vor reuşi să limpezească lucrurile şi să dea încredere membrilor partidului, în interiorul partidului, vor intra foarte slăbiţi în anul electoral 2024”.
Despre  o posibilă rupere a USR, Dacian Cioloş a arătat că el nu şi-ar dori acest lucru şi nu vrea să se gândească la acest lucru atâta vreme cât patrtidul poate să fie unit, dar nu prin vorbe la televizor, ci prin acte. ”Dacă oamenii nu se simt împreună, înseamnă că ceva se întâmplă”, a mai arătat fostul lider.

 

Tag-uri: Dacian Cioloș, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ