Dacian Cioloş: PSD, PNL şi UDMR joacă democraţia la ruletă

| 04 apr, 21:20

Liderul REPER, fostul premier Dacian Cioloş, afirmă, marţi, că ”PSD, PNL şi UDMR joacă democraţia la ruletă”, referindu-se la ”jocul coaliţiei în comisia juridică din Parlament”.

 

”Stabilitatea guvernamentală atât de lăudată de preşedintele Iohannis pare să fie garantată, de fapt, de distrugerea justiţiei. Patroni de duty-free vorbesc despre miniştri ca despre protectori mafioţi. În Parlament, indivizi care n-au nimic de-a face cu politica pentru oameni scot repede la înaintare toate mizeriile cu care îşi protejează interesele. Şi apoi ne mirăm că oamenii nu mai dau doi bani pe instituţiile democratice”, a transmis, marţi, Dacian Cioloş, într-un comiunicat de presă.
Acesta apreciază că ”PNL va plăti scump preţul umilirii în faţa PSD”.
”Îmi este clar că trocul politic făcut de PNL a fost rămânerea la guvernare doar pentru a gira hoţiile PSD. Faptul că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a absentat din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde au vrut să elimine infracţiunile de corupţie dintre cele la care pot fi folosite înregistrările realizate de serviciile de informaţii pe baza mandatelor de siguranţă naţională în procesul penal, este un tertip ieftin. Complicitatea liberalilor nu este scuzabilă în niciun fel şi prin girarea acestor ticăloşii politice PNL se va prăbuşi iremediabil, chiar înainte de PSD, mult mai atent la jocul politic”, a mai afirmat Dacian Cioloş.
Potrivit acestuia, ”dincolo de atitudinea servilă a PNL, rămâne agenda PSD, care nu se va opri niciodată din a se asigura că oamenii săi pot fura fără să fie prinşi”.
”Ironic, nu reuşim să scăpăm încă de Liviu Dragnea, reprofilat mai nou pe post de bucătar amator. Se dovedeşte că întregul partid este putred până în miezul său şi, chiar dacă Florin Iordache şi Şerban Nicolae au dispărut, există încă resurse enorme pentru ticăloşie în această formaţiune politică. La fel de toxic este şi UDMR, care, din umbră, manevrează politic toate măsurile posibile ca să împiedice o dezvoltare europeană a României. Cele două partide nu mai sunt de mult două partide care să reprezinte şi să respecte societatea românească. Şi-au minţit alegătorii şi încearcă cu bună ştiinţă să distrugă statul de drept. Lejeritatea cu care preşedintele Klaus Iohannis asistă la acest teatru ieftin ridică mari semne de întrebare", a adăugat liderul REPER.
Opoziţia a făcut scandal, marţi, în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, după ce majoritatea PSD-PNL-UDMR a votat un amendament la Codul de procedură penală prin care înregistrările să nu mai poată fi folosite ca mijloc de probă în cazurile de infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate corupţiei.
Deputatul USR Silviu Dehelean a afirmat că scoaterea înregistrărilor va împiedica practic instrumentarea oricărui caz de corupţie.
”Practic, PSD, PNL şi UDMR dau liber la corupţie în întreg aparatul administrativ”, a arătat el.
Un alt deputat USR, Victor Ilie, a afirmat că ”au informaţii că soţul unui membru din biroul acestei comisii are un dosar de evaziune fiscală şi grup criminal infracţional, cu termen în 3 iunie, anul acesta, la Tribunalul Bucureşti”.
Ulterior, preşedinta Comisiei, deputata PSD Laura Vicol a supus la vot retragerea tuturor amendamentelor formulate de către coaliţie, printre care s-a numărat şi pragul pentru abuzul în serviciu din propunerea legislativă privind modificarea Codului penal.
Raportul de admitere pentru proiectul de lege a fost adoptat în forma venită de la Guvern, fiind eliminate amendamentele adoptate de către Senat.
De asemenea, amendamentul prin care înregistrările nu mai puteau fi folosite ca mijloc de probă în cazurile de infracţiuni de corupţie şi cele asimilate corupţiei din proiectul privind Codul de procedură penală a fost şi el eliminat.
Cele două proiecte care modifică cele două Coduri - penal şi de procedură penală - au fost aprobate în Comisia juridică în forma venită de la Guvern, prin Ministerul Justiţiei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ