Dacian Cioloş: Văd o campanie disperată împotriva lui Kovesi

| 20 oct, 17:45

Premierul Dacian Cioloș consideră că împotriva procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, este pusă în scenă "o campanie disperată", el precizând că ministrul Justiției din viitorul Guvern ar trebui să fie "independent politic".

Întrebat cum vede lucrurile care i se întâmplă procurorului șef al DNA, respectiv scandalul "cucuveaua mov", acuzațiile de plagiat și acuzațiile de prietenie cu Sebastian Ghiță, Cioloș a spus că ar fi păcat ca funcționarea DNA să fie afectată de atacuri la persoană.

"Le văd cu tristețe, pentru că doamna Kovesi este o persoană angajată în a face ca o instituție, parte a sistemului judiciar, să funcționeze. O instituție care a obținut și obține rezultate. O persoană pe care o văd verticală și fermă în aplicarea unor principii și a unor valori. Ar fi păcat ca funcționarea unei astfel de instituții să fie afectată de atacuri la persoană, pe care unii, probabil în disperare de cauză, le pun în scenă. (...) Eu văd ceea ce mi se prezintă. Nu cunosc detaliile, nu am timp să mă uit la televizor, dar văd o campanie disperată", a declarat Cioloș, într-un interviu acordat Hotnews.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a spus că este important ca ministrul Justiției din viitorul Guvern să fie independent politic.


"Cred că trebuie să fie un om care să cunoască foarte bine sistemul judiciar, care să fie vertical, onest, să nu aibă tinichele și să nu planeze suspiciuni în jurul lui. Probabil că un ministru independent politic, atât timp cât guvernul are responsabilități inclusiv în numirea unor responsabili din justiție... Cred că e important să fie independent", a spus Cioloș.

Întrebat dacă o astfel de persoană ar fi preferabilă unui politician, Cioloș a răspuns: "Din punctul meu de vedere, da. Pot să fie și politicieni care să corespundă principiilor, valorilor pe care le-am amintit. Important e să fie în afara oricărei suspiciuni din acest punct de vedere al verticalității, atunci când ia anumite decizii".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ