Daea: Sunt convins că fermierii nu aprind lanurile de grâu

| 13 iul, 18:50

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, marţi seară, că fermierii nu dau foc lanurilor de grâu, întrebat fiind despre numărul ridicat de incendii din ultima perioadă. El a menţionat că fermierul ţine la cultura lui ca la propriul copil.

 

Petre Daea a fost întrebat, marţi, la Antena 3, dacă incendiile lanurilor de grâu din ultima vreme sunt provocate de către fermieri pentru a încasa banii de asigurare sau acestea au loc din cauza temperaturilor ridicate.
“Prima este exclus. Să ştiţi că fermierul, indiferent de nivelul producţiei, ţine la acel produs ca şi cum ar ţine la copilul lui. Este exclus un asemenea comportament. Nu ştiu sigur cauzele efective că s-ar putea să fie din diferite situaţii. În timpul recoltatului s-a întâmplat, se întâmplă şi se va mai întâmpla ca să ia foc lanurile datorită faptului că un lan de grâu este uscat. E hârtie de aprins focul. Orice frecare, pentru că acolo sunt utilaje care recoltează, care merg toată ziua. Sunt utilaje, combine, performante, care pot să lucreze şi noaptea. Din acest punct de vedere, sunt convins de faptul că fermierii nu aprind lanurile. Pentru ce? Pentru asigurare? Este exclus acest lucru”, a transmis Petre Daea.
Pompierii din mai multe zone ale ţării au intervenit, în ultimele zile, pentru a stinge zeci de incendii de vegetaţie, în unele locuri focul afectând şi lanuri de grâu.

 

Tag-uri: petre daea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ