Daimler şi Renault ar putea construi împreună un vehicul comercial

| 30 apr, 2013

Constructorul auto german Daimler negociază cu Renault o colaborare la construcţia unui vehicul comercial, în cadrul unei posibile extinderi a unui parteneriat existent între cei doi producători auto.

Daimler, care a anunţat că vrea să investească 300 de milioane de euro în subsidiara sa românească Star Transmission, unde să producă cutii de viteze pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz, a confirmat, acum, că se află în discuţii cu Renault.

"Ne aflăm în faza de început a discuţiilor cu Renault. Nu a fost luată vreo decizie referitoare la posibilele centre de producţie", a declarat Uta Leitner, purtător de cuvânt al Daimler. Raluca Barb, purtător de cuvând al Renault, a confirmat discuţiile.

Cei doi producători auto colaborează deja la fabricarea unui vehicul de marfă, comercializat de Mercedes sub numele de Citan, iar de Renault sub denumirea Kangoo.

Colaborarea, care include şi Nissan Motor, partenerul Japonez al Renault, a început în 2010, cu construcţia unui autoturism cu patru locuri pentru brandul Smart al Daimler.

Daimler şi Renault au refuzat să comenteze informaţii apărute în La Tribune, potrivit cărora la o fabrică Renault din Franţa ar putea fi produse vehicule sub brand Mercedes-Benz. Renault vrea să îşi crească utilizarea capacităţii de producţie, în încercarea de menţinere a profităţii, pe fondul declinului pieţei europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ