Dan Cărbunaru: Ordonanţa de urgenţă pe energie are toate avizele necesare. Consiliul Economic şi Social nu are aviz de dat

| 02 sep, 16:34

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că ordonanţa de urgenţă pe energie are toate avizele necesare pentru promulgare. În cazul acestui act normativ nu a fost necesar avizul Consiliului Economic şi Social (CES).

 

„La acest moment, sunt toate avizele necesare luate, tocmai de aceea a fost şi necesar acest interval de timp, pentru a ne asigura că procedurile sunt parcurse. Consiliul Economic şi Social, nefiind o politică nouă, nu are un aviz de dat”, a declarat Dan Cărbunaru, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului dacă OUG pe energie are toate avizele necesare.
La rândul său, ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat că politicile propuse prin actul normativ nu sunt unele noi, de aceea nu este necesară avizarea de către Consiliul Economic şi Social.
„Ordonanţa 27, când a fost aprobată, a fost avizată de Consiliul Economic şi Social. Politicile care nu sunt noi nu necesită avizarea CES. Doar politicile noi necesită avizarea”, a explicat Popescu.
Guvernul a finalizat, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor la energie. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că actul normativ include măsuri de protecţie a populaţiei şi economiei, în contextul creşterii preţurilor la gaze şi energie şi că a fost prelungită valabilitatea OUG cu un an şi anume până la 31 august 2023. „Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare şi compensare la energie şi apreciem că astfel vor fi ferite de creşterile preţurilor la energie electrică şi gaze naturale”, a adăugat prim-ministrul.

 

Tag-uri: Dan Cărbunaru
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ