Dan Şova: Vom cere Tribunalului să decidă dacă putem folosi ca original o copie a contractului Bechtel

| 22 aug, 2013

Vom pune în discuţia Guvernului posibilitatea de a ne adresa Tribunalului Bucureşti să stabilească, dacă o copie pe care o avem noi la Bechtel, poate ţine loc de contract original, a declarat, joi, seară, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

"Voi pune în discuţia Guvernului, dacă este posibil să ne adresam Tribunalul Bucureşti pe o procedură necontencioasă, aceea de refacere a înscrisurilor dispărute. Noi avem copiile şi solicităm Tribunalului să stabilească, prin hotărâre judecătorească, dacă o copie pe care o avem noi poate dobândi statut de contract original", a spus Şova.

Dan Şova şi-a exprimat surprinderea legată de faptul că un contract de asemenea importanţă să dispară, în condiţiile în care contractul avea caracter de document secret.

"Nu ştiu când a fost văzut ultima oară şi nici nu ştiu cum a fost posibil să lipsească. Este foarte greu de imaginat cum putea să dispară un document pentru transportarea căruia dintr-o parte în alta se foloseşte poşta militară. Doamna Boagiu crede că l-am luat eu şi tocmai de aceea am solicitat DNA şi Parchetului să identifice cine a făcut să dispară acest dosar", a spus Şova.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie plângere penală pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Despre centura Bucureştiului

"Pe şoseaua de centură sunt două tronsoane, unul de nouă şi altul de 11 kilometri, care trebuie lărgite de la două la patru benzi. Pe tronsonul de nouă kilometri au început lucrările. Pentru anul acesta au fost plătiţi toţi banii. Pe tronsonul de 11 kilometri am avut probleme cu anumite porţiuni care nu erau cadastrate. Pe inelul de Nord al actualei centuri vom putea circula pe patru benzi, în primăvara anului 2015", a spus ministrul Dan Şova.

Acesta a precizat că pe inelul de Nord vor exista şi pasaje supraterane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ