Dan Voiculescu aşteaptă pronunţarea Tribunalului, dar Băsescu a dat deja verdictul

| 18 sep, 2013

Traian Băsescu încearcă să-i lipească o etichetă adversarului său - aceea de nelegiuit - și să zădărnicească demersul trustului Intact de a-i afecta credibilitatea, în timp ce patronul trustului încearcă să impună ideea că Justiția se află în mâna lui Băsescu.

Traian Băsescu a făcut luni o nouă gafă conștientă, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri, fiind mânat de latura emoțională și mai puțin de cea rațională. Pe scurt, l-a catalogat pe Dan Voiculescu drept „infractor”, deși în mod evident nu trebuia să o facă. Președintele fondator al PC încă așteaptă un verdict din partea Justiției, sentința fiind programată pentru săptămâna viitoare, pe 26 septembrie. Orice considerație din zona verdictelor premature poate fi interpretată ca presiune asupra Justiției, mai ales dacă este lansată din calitatea de președinte.

Disputa este evidentă și nu vom discuta aici argumentele vreuneia dintre părți: Traian Băsescu încearcă să-i lipească o etichetă adversarului său - aceea de nelegiuit - și să zădărnicească demersul trustului Intact de a-i afecta credibilitatea, în timp ce patronul trustului încearcă să impună ideea că Justiția se află în mâna lui Băsescu.

Însă în timp de Antenele au dreptul, ca instituții de presă, să opineze la nesfârșit că președintele controlează Justiția, Traian Băsescu nu are niciun fel de drept (și nici nu se cuvine) să pună eticheta de „infractor” pe diverși oameni, în lipsa unor decizii definitive și legitime. Evident, președintele nu va fi sancționat în vreun fel pentru derapaj, dar prin ceea ce a făcut le dă apă la moară formatorilor de opinie din trustul Intact. Cu alte cuvinte, suportă o sancțiune indirectă. Eticheta pe care a pus-o a fost deja interpretată drept „ordin către Justiție” de jurnaliștii amintiți.

Băsescu este un politician care are darul de a lansa mesaje în urma cărora adversarii săi îi pot aduce, legitim, acuzații. Este, cu siguranță, conștient când lansează aceste mesaje, însă nu se poate abține dat fiind modul instinctiv în care acționează. Acum, în cazul unei condamnări, lui Dan Voiculescu i s-a oferit pe tavă un nou argument pentru a se victimiza – „Traian Băsescu a comandat politic verdictul în cazul sau”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2013
crissti
Basescu este un securist orinar lui nu ii mai trebuie eticheta de nelegiuit, este deja.
19 sep, 2013
Marian
Foarte interesant: un siteulet de doi lei continua mizeriile Rusinii TV. Acum sunteti la inceput si atacati tinta Voiculescu o data la 2-3 zile, dar cand o sa se imputineze banii, o sa dati in fiecare zi. Traditia trebuie sa traiasca!
19 sep, 2013
iulia
Eu sper sa mai existe oameni corecti in tara asta, oameni care nu fie contolati de Basescu. Presedintele a dat dovada de lipsa de profesionalism in declaratia sa in legatura cu procesul lui Voiculescu.
19 sep, 2013
sasca
!!!
Nu cred ca justitia este controlata chiar in totalitate de catre Basescu. Inca cred ca mai sunt oameni care au ochi deschisi si pe care nu i-a indoctrinat Basescu cu sistemul sau.
19 sep, 2013
agent ss
toata tara asta e condusa dupa bunul plac al lui basescu. insa, oricat ar incerca el sa inventeze lucruri pentru a condamna oamenii echilibrati ai acestei tari, nu va reusi. cazul lui voiculescu este foarte clar

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ