Dăncilă ar putea râmâne în funcție și după demiterea guvernului

| 02 oct, 09:20

Moțiunea de cenzură depusă marți seara în Parlament are șanse mari  să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis, o spun la unison toți analiștii politici. În aceste condiții sunp posibile mai multe scenarii, inclusiv varinata ca Guvernul Dăncilă să rămână în funcție ca guvern de serviciu care să organizeze alegerile, cu atribuții restrânse.

Aceasta variantă estevalabilă doar pentru situația în care partidele de Opoziție nu se înțeleg pentru susținerea unei variante de guvernare.

O altă varianta este formarea  unui Cabinet în jurul PNL, alături de USR, dacă USR va fi de acord să intre la guvernare, sau formarea unui Cabinet în jurul PNL, alături de PLUS, dacă USR nu dorește să intre la guvernare

Mai este și varinata formării unui Cabinet cu largă susținere în Parlament, în care să intre și ProRomânia, UDMR, și alte formațiuni.

Dacă acest posibil guvern va pica la vot în Parlament și după el, va fi respins și al doilea propus, se va merge pe varianta alegerilor anticipate, agreată atât de PNL și USR, cât și de Klaus Iohannis.

Tag-uri: Dancila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ