Dăncilă: Datele INS confirmă că Guvernul îşi respectă angajamentele în a lua măsuri de creştere a veniturilor românilor

| 09 noi, 11:55

Guvernul îşi respectă angajamentele de a lua măsuri care să ducă la creşterea veniturilor românilor, fapt confirmat de datele INS, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă.

"Guvernul îşi respectă angajamentele de a lua măsuri care să ducă la creşterea veniturilor românilor, fapt confirmat de rezultatele oficiale. Conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică, în septembrie câştigul salarial mediu nominal brut a crescut la aproape 1.000 de euro şi a ajuns la 4.482 de lei. Creşterea salariului mediu net în septembrie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de 13,1%. Puterea de cumpărare a românilor, în septembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu aproape 8%, mai exact cu 7,7%", a spus Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că este important că se înregistrează "o creştere, de la lună la lună, a acestor indicatori".

"În septembrie 2018, comparativ cu luna august a acestui an, câştigul salarial mediu brut, cât şi câştigul net au crescut cu 0,7%, iar puterea de cumpărare a crescut, de asemenea, uşor, mai precis cu 0,2%", a mai afirmat Dăncilă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ