Dăncilă, în fața Parlamentului sub amenințarea moţiunii de cenzură

| 12 dec, 09:56

Premierul Viorica Dăncilă prezintă astăzi, la ora 14.00, în plenul reunit priorităţile preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În Parlament Dăncilă ar putea avea parte de surprize. Opoziţia ia în calcul posibilitatea să depună chiar azi moţiunea de cenzură pentru răsturnarea Guvernului. Mai multe detalii ne dă colega mea Cătălina Mănoiu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vinerea trecută, în debutul şedinţei de Guvern, că va prezenta în Parlament, pe 12 decembrie, programul României pentru perioada în care ţara noastră va deţine Preşedinţia Consiliul Uniunii Europene.

„Împreună cu membrii Guvernului vom continua discuţiile legate de preluare Preşedinţiei, dar şi de exercitarea a acesteia, iar pe data de 12 (decembrie - n.r) voi prezenta în Parlamentul României forma finală a programului preşedinţiei rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene.

Principalele provocari ale României în perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului UE sunt legate de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, să gestioneze ieşirea Marii Britanii din UE şi să realizeze Cadrul financiar multi-anual post 2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ