Daniel Chiţoiu: România nu are nicio problemă privind ţintele stabilite cu FMI

| 03 iun, 2013

România nu are nicio problemă privind ţintele stabilite cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, luni, vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu senatorii PSD.

"Un nou acord cu FMI îl vom discuta, discuţiile vor pleca imediat după ce scrisoarea va intra în board-ul FMI, după data de 20-25 iunie. Până în momentul de faţă nu avem nicio problemă privind ţintele stabilite cu FMI. Noi sperăm ca până pe data de 20 iunie să avem toate ţintele asumate îndeplinite. De ce spun 20 iunie, pentru că atunci este data finală pentru privatizarea CFR Marfă şi trebuie să avem un rezultat", a spus liberalul.

O misiune FMI va veni în România în a doua jumătate a lunii iulie.

"După aprobarea scrisorii în board, în iunie, misiunea FMI va veni în România în a doua parte a lunii iulie. Am îndeplinit acţiunile prioritare asumate cu FMI, cu excepţia CFR Marfă, care are deadline-ul (termenul final - n.a.) pe 21 iunie. În jurul datei de 20 iunie trebuie să avem declarat câştigătorul la CFR Marfă, toate celelalte acţiuni - listarea Transgaz, arierate - le avem îndeplinite, reformele structurale, procedurile de listare la Romgaz, Nuclearelectrica, de vânzare a pachetului majoritar de 51% la Electrica, de listare a 15% prin majorare de capital la Oltenia. Suntem în calendarul asumat cu organismele financiare internaţionale - au fost selectaţi consultanţii de privatizare, consultanţii juridici şi procesele sunt în derulare astfel încât să le îndeplinim în a doua parte a anului. Menţionez şi introducerea managementului profesionist la companii, există o efervescenţă în ultimul timp, au fost selectate firmele de recrutare profesională pentru selecţia board-ului companiilor cu capital majoritar de stat, reducerea arieratelor companiilor de stat, tăierea contractelor oneroase cu clientela politică, alocarea sumelor pentru a acorda subvenţii consumatorilor vulnerabili, pentru creşterea preţului la gaze", a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, şeful MFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ