Daniel Constantin: A venit timpul ca românii să aibă din nou acces la împrumuturile bancare

| 23 iun, 12:43

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat marți că românii trebuie să aibă din nou acces la împrumuturile de la bănci, iar relația dintre instituțiile bancare și cetățeni trebuie să devină una constructivă.

''Una dintre țintele ALDE este o economie sigură, puternică și care să utilizeze mai eficient resursele proprii. De aceea, cred că a venit timpul ca românii să aibă din nou acces la împrumuturile bancare și să reclădim relația de încredere dintre bănci și cetățeni, să o transformăm într-o relație constructivă. În momentul de față, băncile încă au o atitudine poate prea restrictivă în fața întreprinzătorilor, persoanelor fizice, și va trebui să luptăm pentru a schimba această situație. În același timp, apreciez că sistemul nostru financiar trebuie să își recâștige capacitatea de a finanța economia reală, iar acest lucru se realizează inclusiv prin creditare", a precizat Constantin, într-un comunicat de presă.

Liderul ALDE a mai spus că, în calitate de reprezentant al unui partid liberal, are obligația de a contribui la crearea unui mediu care să îmbunătățească accesul la finanțare a IMM-urilor.

"IMM-urile se confruntă în prezent cu probleme serioase în ceea ce privește împrumuturile. O spun și ca ministru al Agriculturii, pentru că știu foarte bine cât de greu le este fermierilor care merg la bancă să obțină un împrumut convenabil și, din păcate, primesc de multe ori un refuz. De aceea, trebuie să inițiem discuții pentru a găsi soluțiile cele mai corecte  pentru deblocarea finanțării pe termen lung, astfel încât România să beneficieze de o creștere economică durabilă", a susținut Constantin, precizând totodată că, în opinia sa, îmbunătățirea accesului la creditare a IMM-urilor este cheia redresării economiei.

De asemenea, Daniel Constantin a arătat că are în vedere să pună în dezbatere "acordarea unor facilități pentru împrumuturile bancare pentru persoanele fizice și micii întreprinzători".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ