Dar Băsescu de ce a renunțat la steagul UE?

| 29 noi, 2013

Combinatorica analizei politică a dat în fiert în direct și la oră de vârf, pe marginea discursului ținut de premierul chinez în Parlamentul României. Câțiva comentatori aflați în vizibilă lipsă de subiecte s-au apucat s-o amestece cu teorii conspiraționiste potrivite mai degrabă în exegeze dedicate societăților secrete.

Ce are esoterismul cu delegația circumscrisă unor interese clare, economice, vă veți întreba? Comentatori autohtoni au descoperit cuiul lui Pepelea în cazul steagului Chinei, amplasat acolo unde, de obicei se află steagul Uniunii Europene. O simplă decizie a organizatorilor responsabili cu protocolul vizitei a determinat agitație în mass media, acolo unde care mai de care au încercat să găsească explicații, semnificații și simbolistici ascunse pentru acest detaliu.

Descris de aceștia, gestul înlocuirii unui steag cu altul capătă proporțiile monstruoase ale unei caragialești declarații de război la adresa Uniunii Europene. Încurajați de potențialul subiectului, sociologul Vasile Dâncu și directorul executiv al Institutului Aspen România, Andrei Țărnea, au ajuns să comenteze pentru Digi24 inclusiv poziționarea scaunului care i-a fost oferit premierului Li Keqiang. Acestuia, probabil, i-ar fi tremurat vocea dacă ar fi știut cum oameni aparent normali vor comenta fiecare detaliu al vizitei. Dar înaltul demnitar nu a știut ce va urma, atunci când afirma us în plen că "Aici am simţit înţelepciunea şi forţa poporului român". Mai târziu, în mass media s-a discutat într-adevăr în forță evenimentul, dar cu mai puțină înțelepciune decât ne-am fi așteptat.

Nimic nu este întâmplător, s-a opinat urbi et orbi într-o parte a presei constrânsă să critice orice ar fi spre Ponta și să perie spre Băsescu. De aici o întreagă teorie conspiraționistă care a încercat să descopere semnificațiile ascunse pentru care în Parlament au fost două steaguri și nu trei iar premierul chinez a stat și el, la un moment dat, ca un om normal, pe un scaun și nu a defilat la strapontină în fața prezidiului, ca un fotomodel la vreo prezentare de modă.

De la astfel de aberații, la următoarea etapă a fost doar un pas. S-a discutat despre simbolistica mesajelor secrete pe care PSD, un partid de stânga le-a transmis către premierul Chinei comuniste. De parcă nu s-ar fi întâlnit nemijlocit, în tot acest timp și nu și-ar fi putut transmite ce mesaje sau simboluri ar fi dorit, fără constrângeri... Discuția, amuzantă pe alocuri și halucinantă în ansamblu, a făcut toate referirile și a bătut toate apropourile posibile la adresa premierului Victor Ponta, un lucru însă nu a fost nici explicat, nici măcar amintit. Cum se face că și la întâlnirea premierului chinez cu președintele Băsescu, de la Palatul Cotroceni, steagul Uniunii Europene a lipsit?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ