Dar Preda când învaţă să tacă?

| 22 iul, 2013

Cristian Preda a dus mediocritatea pe culmi nebănuite. Ca profesor universitar s-a remarcat printr-o discreţie sinonimă cu lipsa de rigurozitate didactică. O spun chiar foştii lui studenţi. Ca om politic a lăsat dintotdeauna impresia criticului neimplicat.

Desigur, critica începea cu colegii de partid şi se încheia cu adversarii din opoziţie. Însă niciodată nu-l viza pe Traian Băsescu, şeful statului fiind cel care l-a recompensat pe Cristian Preda cu diverse sinecuri şi căruia îi datorează inclusiv mandatul în PE. Ca europarlamentar, spun unii, se remarca prin faptul că era primul la casieria Parlamentului European în ziua de salariu. Niciun proiect notabil iniţiat şi susţinut în forul european, nicio intervenţie mai de Doamne-ajută prin care să arate că măcar se preface că lucrează.

Din păcate pentru Cristian Preda, nici la activitatea de blogger excelează, în pofida insistenţei cu care publică tot felul de bazaconii, una mai nereuşita ca alta. Mai nou, europarlamentarul pedelist s-a trezit să-i dea lecţii premierului Ponta. Iată ce a debitat domnul Preda într-o postare recentă pe blogul personal, în contextul capturării lui Omar Hayssam. „Gafa comisă ieri de dr. Ponta e cea mai penibilă din istoria noastră recentă. În miezul discuției despre capturarea lui Hayssam, premierul a început să speculeze pe marginea existenței unui acord de extrădare cu Siria, amestecând ignoranță și lipsă de discernământ.(...) Nu există scuze pentru superficialitate. V. Ponta trebuie să învețe să tacă, fiindcă a fi șef al guvernului nu înseamnă a vorbi ca o moară stricată.”

Desigur că domnul Preda nu are habar despre ce a presupus operaţiunea de aducere în ţară a lui Omar Hayssam. Europarlamentarul PDL se hrăneşte cu firimiturile pe care i le aruncă Traian Băsescu şi, la comandă, mai scoate capul în on-line pentru a-i împroşca gratuit cu lături pe adversarii şefului statului. O atitudine reprobabilă care spune multe despre cine este, de fapt, Cristian Preda.

Aşa încât, înainte de a ţine predici altora despre virutuţile tăcerii, ar fi de dorit ca însuşi Cristian Preda şi îşi asume trecerea printr-un astfel de ritual catarhic. Este dubios că un personaj care nici atunci când vorbeşte, nici atunci când scrie nu spune, de fapt, nimic, se erijează într-un critic imparţial al scenei politice din România. Până la preluarea guvernării de către USL, la conducerea ţării s-au perindat tot felul de demagogi şi oportunişti care s-au înfruptat pe rupte din avantajele specifice puterii. Faţă de aceştia, nu am observat ca domnul Preda să ia atitutudine sau să se răzvrătească. E de bonton, însă, să critici în neştire pe blog, din fotoliul confortabil de parlamentar european.

Pentru binele tuturor şi pentru salubritatea scenei politice româneşti, ar fi potrivit ca europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda să se gândească de două ori înainte de a-şi revărsa vorbele de duh pe blog. Sau, şi mai bine, ar face un serviciu tuturor dacă ar tăcea de fiecare dată când consideră că are ceva de spus. Ar fi cel mai bun serviciu public prestat de Cristian Preda în folosul naţiunii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2013
cititor
da ,ar fi bine ca toata lumea sa taca din gura...
sa avem toti acceasi opinie,sinonima cu a ta sau a voastra...
sa vorbiti numai voi,cozile de topor ale unei puteri efemere...
22 iul, 2013
ramona
de acord cu cititor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ