Darius Vâlcov a postat pe Facebook fișa medicală confidențială a unui protestatar. Reacția acestuia

| 03 sep, 09:45

Consilierul premierului Viorica Dăncilă a publicat pe pagina personală un document care conține fișa medicală a unui cetățean pe care Darius Vâlcov îl cataloghează ”Lider #rezist”.

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a publicat pe pagina de Facebook fișa medicală a unui cetățean, care conținea evaluarea psihiatrică a acestuia și datele personale.

"Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă", a scris Vâlcov, care precizează că cetățeanul, Sandu Matei, ar fi un lider al Rezist.

Legea interzice atât divulgarea informaţiilor medicale fără acordul pacientului, cât și divulgarea datelor personale.

Postarea a dispărut de pe Facbook, iar Darius Vâlcov a revenit pentru spune că aceasta i-a fost ștearsă, probabil pentru că încălca regulile Facebook.

Reacția lui Sandu Matei

Sandu Matei, protestatarul a cărui fişă medicală a fost publicată pe Facebook de Darius Vâlcov, a reacționat imediat la gestul consilierului premierului şi anunţă că îl va acţiona pe acesta în instanţă.

"Acum 11 ani ramaneam singur cu 2 fetițe de 2 respectiv 8 ani, dar din pacate un politruc cu epoleti imi aduce aminte azi ce momente triste am trait in acea perioada...timpul a trecut, am devenit ,, tata si mama,, exemplar pt copiii mei, conf.celor spuse de apropiati, pt ca nu mi-a TULBURAT PERSONALITATEA nimeni.

Este adevarat ca nu am deranjat asa mult mafia politica ca pana acum, dar sa te legi de aceasta depresie cauzata de pierderea unei persoane apropiate dragi este josnic, cu atat mai grav este ca vine de la creierul mafiei psd si consilierul Primului Ministru.

Ma bucura aceste atacuri, asta imi dovedeste ca lupta mea civica are ecou printre ei, dar sa ajungi la niste acte medicale cu caracter personal este deja prea mult si trebuie vazut cine le-a oferit.

RUSINE valcov, RUSINE dragomir(pt cunoscatori) ! Pam pam

Va pupa Fam. Matei , ne vedem in instanta!", scrie Sandu Matei pe Facebook.

PNL cere demisia lui Vâlcov

Purtătorul de cuvânt al PNL a cerut demisia lui Vâlcov.

"Demisia lui Darius Vâlcov, adevăratul prim-ministru al lui Dragnea, care din poziția de consilier de stat conduce guvernul României, este obligatorie!

Publicarea fișei medicale a unei persoane private și difuzarea unui videoclip cu acuzații naziste la adresa președintelui României și a unor mișcări civice democratice sunt fapte extreme de grave care atentează la viața privată a unei persoane, la prestigiul instituției prezidențiale și la memoria victimelor Holocaustului.

Prin aceste gesturi incalificabile, Dariu Vâlcov arată disprețul său față de dreptul la viața privată al românilor și sfidează memoria victimelor Holocaustului care nu pot accepta folosirea în acest fel, fără scrupule, a simbolurilor naziste.

Din păcate, folosirea abuzivă a informațiilor cu caracter personal de către Darius Vâlcov demonstrează încă o dată că PSD, la comanda lui Liviu Dragnea, a transformat ministerele de forță și cancelaria prim-ministrului în instrumente de poliție politică împotriva opozanților lor.

S-ar putea chiar ca demisia lui Darius Vâlcov să fie prea puțin pentru aceste fapte abominabile. Cred că acest condamnat penal în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare trebuie să răspundă din nou în fața justiției", scrie Ionel Dancă pe Facebook.

Un fapt de o gravitate fără egal

Medicul și expertul în sănătate Sorin Paveliu, fost parlamentar PDL, atrage atenția că fapta lui Vîlcov este una de o gravitate fără egal.

”Fapta este de o gravitate fara egal deoarece provine de la unul dintre cei mai inalti demnitari ai statului roman, cu functie de ministru, care influenteaza major soarta noastra. Din aceasta pozitie are acces la fisele de observatie si istoricul medical al oricarui opozant politic sau cetatean, din Sistemul informatic al CNAS, prin intermediul STS, SRI sau ”al unei pasarici care ii lasa un document la usa”. Imaginati-va ca viitorul candidat de premier ar avea un copil cu disabilitati sau cu un cancer - iar Guvernul intelege sa faca uz de aceste informatii pentru a se perpetua la putere.

O serie larga de persoane si institutii trebuie sa aiba o reactie prompta, inca din aceasta seara nu miine, demonstrind ca aceasta tara mai este inca un stat functional si nu staului sefului PSD. Premierul Viorica Vasilica Dancila este datoare cu o atitudine imediata - respectiv sa anunte demiterea consilierului. Pe linga premier o serie lunga de persoane au obligatia legala sau morala la reactie: a. Ministrul Sanatatii in calitate de garant al intereselor pacientilor (inclusiv ca urmare a legii drepturilor pacientilor). b. Presedintele Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. c. Ministrul Justitiei care on conformitate cu HG de functionare ”veghează la respectarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin mijloacele şi procedurile puse la dispoziţie prin prezenta hotărâre sau prin alte reglementări;” d. Europarlamentarii care costata ca la nivelul cel mai inalt al statului roman Regulamentele UE, obligatorii prin Tratatul de aderare reprezinta hirtie igienica! e. Avocatul Poporului!”, scrie Paveliu pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ