DARIUS VÂLCOV, despre PIB: În 10-12, vrem ca România să depăşească media UE

| 05 mar, 08:18

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat la B1 TV că doreşte ca în maxim 12 ani să ducă PIB României la un nivel care să fie peste media Uniunii Europene.

"E pentru prima data din anii 90 când se vine cu un plan cu viziune și strategie făcută exclusiv de experții din mediul de afaceri. Scopul e că în 10-12 ani, România să ajungă la un nivel care să depășească media UE în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor. Venim cu o viziune multianuală, nu doar pentru anul viitor. Urmează să discut cu președintele Iohannis pe tema bugetului", a declarat Ministrul de Finanțe Darius Valcov.

De asemenea, Vâlcov a mai anunțat că de la 1 ianuarie 2016 produsele de bază vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%, şi că reducerea TVA îi va avantaja pe cei cu venituri mai mici.

Totodată, ministrul Finanţelor plănuieşte să prezinte în septembrie bugetul pentru doi ani zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ