DD a ieșit din hibernare si visează din nou

| 20 sep, 2013

Dan Senzaţionescu iese la rampă, din nou, cu declaraţii exclusive şi senzaţionale. Asistăm oare la Otevizarea canalelor de ştiri din România?

Entertainment-ul politic este la mare modă în televiziunile de nişă de la noi şi cine poate să fie mai entertaining decât maestrul emisiunilor televizate de noapte albă, omul care nu doarme niciodată, preşedintele de onoare al partidului care îi poartă numele, nimeni altul decât Dan Diaconescu.

Postul de ştiri exagerate B1, atacă audienţa OTV-ului şi îl invită pe Dan Diaconescu din când în când la tribuna poporului. Preşedintele PP-DD vrea să marcheze evenimentul de împlinire a doi ani de confuzie pepededistă cu un anunţ bombă. Chiar el, Dan Diaconescu va juca finala prezidenţialelor de anul viitor cu candidatul USL, oricine ar fi acesta. Inepţiile spuse de DD aseară la B1 frizează, ca de obicei cu limita ridicolului.

Aşadar, Diaconescu se visează în finala cursei prezidenţiale de anul viitor cu USL. Finala, dacă mai era vreo urmă de îndoială, va fi câştigată de preşedintele onorific al PP-DD printr-o alianţă cu candidatul de pe locul 3, oricine ar fi acesta. Nu există nici un argument valid care să susţină ceea ce spune DD, dar, până la urmă a existat vreodată un telespectator care să ţină la argumente?

Având în vedere faptul că cititorii noştri sunt mai inteligenţi decât oteviştii lor să spunem de ce Dan Diaconescu nu va avea niciodată, nici o şansă, să se apropie de Palatul Cotroceni. În primul rând PP-DD este un accident electoral în istoria României şi aşa va rămâne. Legea 35/2008 care a reglementat strâmb modalitatea de accedere la funcţia de parlamentar a fost singurul aliat la PP-DD-ului în alegeri. Mesajele oteviste au prins undeva în jurul unui milion de cetăţeni derutaţi care au pus ştampila pe candidaţii PP-DD, un flux electoral coagulat temporar de scandalul de la Oltchim, unde principalul protagonist a fost Dan Diaconescu. Banii de Monopoly cu care a venit Diaconescu la privatizarea Oltchim au capturat imaginaţia şi încrederea unui pol de public volatil care, după ce a fost deconectat de la îndobitocirea în masă a OTV-ului s-a dispersat. Vestigiile acestui public se regăsesc în faţa televizoarelor, pe canale precum B1 sau Realitatea.

Poate Dan Diaconescu, pentru cei cu un dram de inteligenţă măcar, poate părea cel mult un bufon al scenei politice din România, mai grav este însă că uneori DD reuşeşte să depăşească sfera bunului simţ. Un exemplu îl avem, de asemenea, în emisiunea de aseară de la B1. Dan Diaconescu a ajuns să se compare cu Ion Raţiu, unul din cei mai prestigioşi politicieni din România anilor 90’. Simplul fapt că cele două personaje sunt atât de departe unul de celălalt atât în ceea ce priveşte calitatea personală cât şi caracterul nu este cel mai gra lucru. Cel mai grav este faptul că memoria unui garant al libertăţii democratice din România este pătată de comparaţia cu un saltimbanc contemporan care are ambiţii de politician.

Trecând peste mizeriile debitate de această persoană cu numele de partid, evidenţa realităţii trebuie să îi lovească în frunte până şi pe cei mai înfocaţi suporteri ai partidului violet. Realitatea este că PP-DD s-a dovedit a fi un partid falimentar dacă vrem să continuăm analogia începută chiar de DD, partid S.R.L. Cifrele spun totul. PP-DD a intrat în parlament cu aproximativ 14% din voturile exprimate de români. În urma scrutinului din 9 decembrie PPDD a obţinut, la Camera Deputaţilor un număr de 48 de deputaţi. Astăzi, la un an şi jumătate de la investirea noii legislaturi, grupul PP-DD din Camera Deputaţilor însumează fix 30 de membri. PP-DD a pierdut un număr de 18 deputaţi, aceştia au plecat care încotro, exact la fel cum s-a risipit şi electoratul pepededist.

În prezent, PPDD se menţine la o cotă de 6% în opţiunile electorale iar Dan Diaconescu nici nu intră în sondajele de opinie pentru candidaţii la preşedinţie. Scăderea a fost fulminantă, nu ne aducem aminte ca vreo formaţiune politică din istoria României să fi scăzut atât de mult atât de repede din postura de partid nou de opoziţie. O scădere cu 8% în numai 14 luni este o catastrofă pentru orice formaţiune politică şi este o glumă proastă să spui, la nivelul conducerii acestui partid că îţi propui un scor de 20% la alegerile europarlamentare.

În glume proaste este specialist Dan Diaconescu şi partidul său. Orice are un pic de viziune politică şi oricine vrea să facă ceva în politică şi pentru cei care l-au ales ar trebui să părăsească PP-DD cu prima ocazie. DD nu are nici un fel de susţinere şi orice eveniment ar mai inventa acum pentru a mai câştiga nişte voturi este mult prea puţin, mult prea târziu.

Dan Diaconescu a spus românii ar trebui să aleagă un candidat cu avion, cu casă, cu câteva zile petrecute în puşcărie, am adăuga noi. Nu se ştie dacă să râzi sau să plângi când auzi ambiţia lui DD de a ajunge în al doilea tur pentru Cotroceni. Dacă prin absurd s-ar întâmpla o astfel de catastrofă socială şi electorală, cel mai probabil, vom avea cea mai mare prezenţă la vot din ultimii 20 de ani, pentru că, în mod cert românii vor veni în masă să-l voteze pe contracandidatul lui DD. Un experiment de acest gen a avut loc chiar în 2000 când mulţi opozanţi viscerali ai lui Iliescu l-au votat pe acesta doar pentru ca extremistul numărul 1 al ţării să nu ajungă la Cotroceni.

Dan Diaconescu nu are putere de convingere, mai ales fără uneltele mediatice de care dispunea până de curând şi în consecinţă, va intra în lumea cometelor politice din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 2013
alin
o sa l votam pe el ca ne am saturat de hotii care ne au condus pana acum trebui sa fie si el o data presedinte poate se va schimba ceva
20 sep, 2013
ddddd
candidat
Celmai credibil candidat la momentul actual....si va fi presedinte ... sic...
20 sep, 2013
El lutte
Aşa cum există pompieri voluntari, exista şi idioţi voluntari. Numai că primii sunt foarte utili, iar ceilalţi extrem de inutili şi periculoşi. Stirbul din Caracal este falimentar,bancile il executa, insa mai sunt destui prosti care asteapta cei 20.000 de euro, promisi!
20 sep, 2013
dorin
DD
Da.Sa stii ca asa este.Scriu un text " plagiat " din alta parte un profet binecunoscut care a fost si profetul lui Ceausescu despre conducatorul Romaniei din 2014 :"El va conduce acest popor cu o mână de fier, dar, totodată, va fi un om bun, înţelept şi drept. Până la acea dată când se va afirma ca un mare conducător charismatic, el nu va fi de nimeni cunoscut ( atunci la aceea data ). Acest mare conducător va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el, prin activitatea sa plină de înţelepciune, o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. Sub conducerea sa, România va ajunge, la scurt timp după aceea, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi va atinge cea mai mare înflorire economică. " Ce spune despre aceste profetii acel om se potriveste ca nuca in perete ce se intampla acum.
20 sep, 2013
dorin
Cititi profetiile lui gupta swami care era si profetul lui Ceausescu.Lui Elena Ceausescu cand i-a zis pe corect sfarsitul celor doi in 1989( asta i-a spus in 1983) iar raspunsul ei ca e un sarlatan si trebuie sa paraseasca imediat tara.Mai cititi si profetiile lui sundar singh care se potrivesc desi acea profetie e intr-o alta perioada de timp.A si spus la inceput ca acel eveniment se va intampla aievea in Romania nu este un farsor.
20 sep, 2013
cantautor
partea reala (daca sondajele sunt corecte)este ca zici ca are 6%....
partea corecta deontolgic,este ca avand acest procent,poate sa-si dea si el cu parerea,chiar la B1..
partea proasta este ca va mai pierdeti si voi timpul cu el...
si va mai mirati de unde apar aceste "comete"...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ