De ce critică EBA introducerea manualelor electronice în şcolile din România

| 22 aug, 2013

Din păcate, deşi este europarlamentar şi ar trebui să fie la curent cu dinamica şi evoluţia mijloacelor didactice, Elena Băsescu dă dovadă că nu este conectată la dezbaterile europene pe această temă. Iar contraargumentul nevoii de a renova şcolile denotă populism şi demagogie, în condiţiile în care situaţiile evocate de către fiica cea mică a preşedintelui Băsescu sunt exagerări grosoloane.

Fiica cea mică a preşedintelui Băsescu a intrat în logica de campanie electorală. Îngrijorată că nu va mai prinde probabil un loc călduţ în Parlamentul European, Elena Băsescu aruncă acuze în toate direcţiile. Dacă săptămâna trecută a eşuat într-o încercare lamentabilă de a-l critica pe Victor Ponta în cazul incidentului auto-intitulatului rege Cioabă, de această dată EBA acuză Ministerul Educaţiei.

"Cât de rupţi de realitate sunt cei din USL! Sunt şcoli în această ţară care se prăbuşesc peste copii, nefiind renovate niciodată, iar ministrul Învăţamântului vorbeşte de manuale digitale" sună postarea Elenei Băsescu pe pagina personală de Facebook.

Abordarea este însă demnă de o cauză mai bună. Elena Băsescu, cea care la fiecare apariţie publică dă cu bâta în gramatica limbii române, a considerat că se poate erija în criticul legitim al situaţiei din educaţie. EBA, cea care a dus ”succesurile” pe culmi nebănuite şi a constatat că „pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine” ne ţine lecţii despre priorităţile din sistemul de învăţământ.

Critica europarlamentarei Băsescu nu se înscrie în niciun fel în practicile susținute de UE. În timp ce la nivel european sunt finanţate programe prin care metodele şi mijloacele didactice sunt ancorate în nevoile şcolii moderne, EBA critică tocmai un plan de măsuri care ar ajuta şcoala din România să beneficieze de aportul noilor tehnologii. În speţă, de manuale digitale care ar fi în interesul profesorilor şi elevilor, în condiţiile în care agenda digitala încurajează programele de e-learning şi permite un acces mai facil şi mai intuitiv la informaţiile de care elevii au nevoie pentru a-şi însuşi cunoştinţele.

Din păcate, deşi este europarlamentar şi ar trebui să fie la curent cu dinamica şi evoluţia mijloacelor didactice, Elena Băsescu dă dovadă că nu este conectată la dezbaterile europene pe această temă. Iar contraargumentul nevoii de a renova şcolile denotă populism şi demagogie, în condiţiile în care situaţiile evocate de către fiica cea mică a preşedintelui Băsescu sunt exagerări grosoloane.

Dincolo de aceste argumente care invalidează din start punctul de vedere exprimat de EBA, este cel puţin bizar cum un politician tânăr precum Elena Băsescu, care teoretic ar trebui să cunoscă ce înseamnă beneficiile unui acces la metodele moderne de studiu, are o gândire atât de retrogradă. Iar înainte de toate, pentru a critica eforturile unei guvernări USL în domenii-cheie precum educaţia, este nevoie de o minimă decenţă. După ce miniştri PDL precum Daniel Funeriu sau Cătălin Baba au pus pe butuci învăţământul românesc, instituind un haos general cu reforme care mai de care mai extravagante, este neconvingător să deplângi situaţia şcolilor din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2013
eu dar altul
Eba... manuale
N u o simpatizez pe Eba dar, are perfecta dreptate
23 aug, 2013
eu dar altul
Eba...manuale
nu stiu dece, , litera ,,u,, a fugit de langa litera ,,N,,. eu zic ca le-am scris impreunat. sunt multi ,,alfebetizati,, care vaneaza greselile facute din cauza vitezei
23 aug, 2013
unu
cam mult oftezi
vad ca nu prea ai inteles mesajul mai citestel si daca nu l-ai inteles dai o cautare pe google cistestei cartile si apoi raspunde dupa ce te-ai documentat
23 aug, 2013
unu
si eu m-asi opune
problema e ca de-obicei prin programele e-learning mai mult îi îndobitocești decât ca învețe ceva. acum în era comunicări rămânem fără prea multa comunicare directa totul se face doar virtual ca si aceste E-learning si statul mult la calculator la TV dăunează FOARTE GRAV sănătăți mintale. caută şi citește cărțile biofizicianului Virgiliu Gheorghe și o sa vezi ce efecte dezastroase au aceste 2 lucruri. nu zic nu ca sa se creeze o aula sau o sala cu calculatoare .. dar cred ca aceasta sala va fi transformata în sala de jucat jocuri sau verificat rețelele sociale în caz de nu fac asta deja de pe telefoane. și atunci când se întâlnesc fata in fata nu își vorbesc nimica pt ca au vorbit deja totul virtual sau isi dau unu altuia mesaje cu toate ca sunt unu lângă altu. un parinte a fost intrebat "cand se va sfarsi lumea" si parintele a raspuns "atunci cand nu o sa mai fie carari intre vecini" ceea ce cred ca este aproape fiind faptul ca acum nu mai mergi sa-ti vizitezi vecinul ca doar vb cu el pe tot felul de programe pe pc, telefon si altele ... si problema principala a noastra a romanilor este ca nu suntem uniti . daca am fi uniti intr-un tel am ajunge mult mai departe acum ... ne calca alti pe coada
Sa dea domul sa ne vina gandul bun la momentul potrivit. ca si zicala "dai Doamne gandul de pe urma"
23 aug, 2013
Ana
Offf,
numai 'unu' dar rupt de prost...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ