De ce este Victor Ponta în vacanță?

| 04 aug, 2013

După aproape 15 luni de activitate în fruntea Guvernului, Victor Ponta a decis să-și ia două săptămâni de concediu pentru a petrece mai mult timp cu familia și, probabil, pentru a-și cristaliza viziunea despre direcția pe care dorește să conducă țara spre finalul lui 2013 și în 2014, un an extrem de important, care va aduce două scrutine – alegerile europarlamentare și cele prezidențiale.

Orice lider responsabil ar putea recunoaște că, pentru a da dovadă de eficență și pentru a putea susține un ritm alert de activitate, uneori sunt necesare perioade pentru detensionare, în care trebuie lăsate deoparte intrigile politice și conflictele de zi cu zi. Astfel, și premierul a ales să ia o pauză și să-și petreacă mai mult timp împreună cu soția sa Daciana și cu cei doi copii, Andrei și Irina, cu care va merge la mare.

Într-un interviu recent, premierul a adăugat că-și va folosi timpul liber și pentru lectură. Acesta a precizat că va reciti cărțile care documentează perioada în care modelul său politic, fostul premier britanic Tony Blair, și-a desfășurat activitatea pe Downing Street, în fruntea Guvernului. Victor Ponta a subliniat cu această ocazie că este foarte important pentru el să recunoască deciziile corecte pe care Blair le-a luat cât timp a fost la putere, dar și să învețe să evite greșelile acestuia.

Lipsa lui Victor Ponta nu va reprezenta o lovitură pentru funcționarea Guvernului. Plecarea sa și a altor membri ai Cabinetului în concediu a fost compensată din timp, prin numirea secretarilor de stat ca responsabili pentru coordonarea activității ministerelor. De altfel, această vacanță este una foarte scurtă. Cel mai probabil, următoarea ședință de Guvern va fi programată pe data de 14 august.

În tot acest timp, sunt previzibile numeroase atacuri din partea oponenților politici și din partea presei ostile la adresa lui Victor Ponta, doar pentru că este și el un om normal care are nevoie din când în când de timp liber. Este interesant faptul că nimeni nu se arată atât de interesat de vacanța Elenei Udrea de exemplu, mai ales că aceasta a ales să-și promoveze „aventurile” cu niște poze care depășesc limita bunului simț și a decenței ce i se impune unui om politic.

De altfel, se impune o întrebare: ce fel de imagine oferă României un fost ministru al Turismului care apare în valurile mării îmbrăcată în costum de baie cu imprimeu de leopard, după ce tocmai a divorțat de un soț care i-a fost alături ani de zile? Mai mult de-atât, cum pot exista discuții despre propunerea unei astfel de persoane drept candidat pentru funcția de președinte al României?

Și ce fel de societate laudă un astfel de comportament public exhibiționist, dar critică un om care își petrece mai mult timp cu familia, pe care a fost nevoit să o pună pe planul secund din cauza îndatoririlor față de țară? Cred că se impune să nu uităm ce înseamnă decența unui adevărat om de stat.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2013
tinu
jurnalisti la pret de 2 lei
Cat de aservit trebuie sa fii ca sa explici, intr-un articol, de ce a luat vacanta Ponta si de ce este obosit?
Articolele acestea vor ramane ca un monument al prostiei si slugarniciei jurnalistilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ