De ce femeile din Japonia arată la 50 de ani ca la 20. Secretul lor este dezvăluit

| 27 iun, 22:05

Speranța de viață a femeilor din Japonia este de 84 de ani. Se pare că acestea nu doar că trăiesc mai mult, dar arată impecabil la vârste înaintate.

Care este secretul anti-îmbătrânire al femeilor din Japonia? Naomi Moriyama, o scriitoare japoneză, a studiat bucătăria japoneză şi a vorbit în cartea sa despre lupta cu kilogramele și cu îmbătrânirea din țara sa. Potrivit acesteia, bucătăria tradițională japoneză include produse care stopează îmbătrânirea și îngrășatul.

Alimentele obișnuite precum peștele, algele marine, fructele, soia, orezul, legumele și ceaiul verde se consumă regulat în Japonia și au un efect de întinerire asupra organismului, contribuind și la menținerea greutății normale a corpului.

Prin urmare, mâncărurile pregătite acasă la japoneze, de obicei, sunt: peștele prăjit, orezul, legumele fierte, supele, ceaiul verde și fructele. Japonezii sunt cei mai mari consumatori de pește din lume. Aproape 10% din peștele consumat în lume, este mâncat de ei. Este destul de mult, luând în calcul faptul că japonezii constituie doar 2% din populația lumii.

Autoarea cărții a mai precizat că în școlile din Japonia încă din primii ani li se vorbește copiilor despre bazele alimentației sănătoase: să mănânce încet și să analizeze ceea ce consumă. La masa japonezilor mai este o regulă foarte importantă – porțiile enorme sau ceștile pline sunt interzise! Mai mult ca atât, pentru fiecare fel de mâncare există o anumită farfurie.

În Japonia dejunul este cea mai importantă masă a zilei: în mod normal, acesta este compusă din mai multe feluri ( ceai verde, orez fiert, supă, tofu, usturoi, alge, omletă sau pește)

Japonezii mănâncă foarte rar dulciuri. Multă lume crede că femeile japoneze nu iubesc ciocolata, biscuiții, înghețata sau tortul. Dar adevărul este că ele conștientizează cât de mult acestea dăunează sănătății și siluetei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ